2024. július 24., szerda

Szoboszlai: A legjobb döntés

Szoboszlai Dominik, aki a Salzburg után az Leipzig csapatában folytatja labdarúgó-pályafutását, döntésének hátteréről elárulta: több érv is a német csapat mellett szólt, ráadásul onnan érezte a leginkább, hogy számítanak rá. „Sok minden van most bennem, mivel elég nagy lépést tettem a karrieremben. Azt gondolom, hogy a legjobb döntést hoztuk meg hárman, édesapámmal és a menedzseremmel együtt.”

Hozzátette: a fejlődése szempontjából fontos volt, hogy nem olyan csapatot választottak, ahol nagyon kevés esélye lett volna játszani, az is lényeges volt, hogy a lipcsei együttes hasonló rendszerben játszik, mint a Salzburg, és mégis egy fokkal magasabb szintet képvisel, jobb csapat. „Volt nagyon sok csapatról szó, de nem volt bennem az az érzés, hogy úgy gondolják, igen, őt mindenféleképpen akarjuk.”
Szoboszlai 2025 nyaráig szóló szerződést írt alá, s találkozott Julian Nagelsmann vezetőedzővel, aki azt mondta neki, várja már, hogy december 28-án kiérkezzen. Az első lipcsei fél évre rátérve úgy vélekedett, hogy nem vár rá egyszerű feladat: „Ez egy összeszokott csapat, odamegyek én, és akkor nem az lesz, hogy egyből bedobnak a mély vízbe. Vagy lehet, hogy az lesz, akkor viszont meg kell állnom a helyem. Minél több játékpercet szeretnék, és ha lehet, a Bundesligát megnyerni.”

A kommenteket érintve úgy fogalmazott, csak néha olvasgatja azokat, de ez az ő élete, az ő döntése. „Én úgy gondolom, hogy már az is elég nagy dolog, amit eddig elértem, és még csak húszéves vagyok. És számomra innentől csak felfelé van. Kitűztem magamnak célokat, én ezeket el szeretném érni, és el is fogom.” A klubváltásnak az őt érintő pénzügyi vonatkozásáról annyit jegyzett meg, hogy a két Bundesligát nem lehet összehasonlítani a fizetésekkel meg a prémiumokkal kapcsolatban, de hangsúlyozta, hogy nem a pénz miatt szerződött Lipcsébe, hanem a fejlődését tartotta szem előtt.