2024. július 24., szerda
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Lampardék a győzelmek útján

Két vereség után visszatért a győzelmek útjára a Chelsea. Frank Lampard gárdája hétfő este alaposan megszenvedett a West Ham ellen hazai pályán. Bár Silva révén a londoni kékek már a 10. percben előnybe kerültek, a vendégeknek egészen a 80. percig volt esélyük a meccsen. A hajrában a Chelsea saját nevelésű játékosa, Abrahamduplázott, így végül 3:0-ra diadalmaskodott a hazai csapat. A Burnley kisebb meglepetésre elbánt a Wolverhamptonnal, ezzel az együttes elmozdult a kiesőzónából.

Angol bajnokság, a 14. fordulóban: Burnley–Wolverhampton 2:1, Chelsea–West Ham 3:0. Az élcsoport: Liverpool 31, Leicester 27, Manchester United és Everton 26 pont stb.

Zidane és Lopetegui az év edzője Spanyolországban

Zidane,a Real Madrid, valamint Lopetegui,a Sevilla vezetőedzője megosztva lett az év edzője Spanyolországban. A Marca spanyol sportlap hagyományos éves díjkiosztóján Zidane azzal érdemelte ki az elismerést, hogy bajnoki címig vezette madridi együttesét, míg Lopeteguit azért kapott Migul Muñoz-díjat, mert a sevillai gárda az El-ben bizonyult a legjobbnak. A legjobb játékosnak járó Alfredo Di Stéfano-díjat a francia csatár, Karim Benzema kapta, míg a kapusok között a belga Thibaut Courtois végzett az élen, és nyerte el a Zamora-kupát. A gólkirálynak járó Pichichi-díjat Lionel Messi érdemelte ki, a Barcelona argentin támadója 25 góllal zárt. Messi hetedszer lett gólkirály a spanyol élvonalban, így már egyedüli rekorder, miután megelőzte az 1945 és 1953 között hatszor első Telmo Zarrát. Az utóbbi klasszisról elnevezett díjat a legtöbb gólt szerző spanyol játékos érdemli ki, ezúttal Gerard Moreno, aki 18 találattal az összesítésben harmadik lett.