2024. július 25., csütörtök

Fradi-bravúr a Celtic Parkban

Sigér Dávid öröme a Fradi vezető gólja után

Sigér Dávid öröme a Fradi vezető gólja után

A magyar bajnok Ferencváros szerda este idegenben 2:1-re legyőzte a Celticet a Bajnokok Ligája selejtezőjének 2. fordulójában. A Fradi mindenből profitált, amiből egy ilyen meccsen lehet: a párharc a koronavírus miatt egyetlen találkozón dőlt el, s a nézők nélküli stadionban nem voltak vérmes skót szurkolók, akik győzelembe hajszolták volna az 51-szeres skót bajnokot. A 90 perc nagy részében a Celtic uralkodott, de a zöld-fehérek kihasználták az eléjük táruló lehetőségeket: Sigér a 7. percben lőtt bombagólt a jobb alsóba. A szünet után Ryan Christie megpattanó löketével egalizált a Celtic. A hazaiak hiába dolgoztak ki nagyobbnál nagyobb helyzeteket, a Fradi Tokmac révén egy kontrából újfent előnybe került, és kialakította a 2:1-es végeredményt.

A BL-selejtező 3. fordulójának sorsolását hétfőn tartják, ahol akár egy Crvena zvezda–Ferencváros mérkőzést is sorsolhatnak.

BL-selejtező, 2. kör, érdekesebb eredmények: Celtic–Ferencváros 1:2, Alkmaar–Plzeň 1:1 (hosszabbítás után 3:1), Celje–Molde 1:2, Lokomotiv (Z)–Rapid 0:1, Ludogorec–Midtjylland 0:1, CFR–Dinamo (Z) 2:2 (11-esekkel 5:6), Legia–Omonia 0:0 (h. u. 0:2).

NŐI BL

Döntőben a rekordbajnok

Alaposan megküzdött a hatszoros BL-győztes Lyon a legnagyobb francia riválisával, a PSG-vel szerda este. A női BL-elődöntőben két piros lapot is felmutatott a játékvezető. A mindent eldöntő gólt Wendie Renard fejelte a 65. minutumban, a bilbaói fináléba juttatva ezzel a Lyont. A címvédő együttes augusztus 30-án, vasárnap este a Wolfsburggal mérkőzik.

Női Bajnokok Ligája, elődöntő: PSG–Lyon 0:1. A döntő (augusztus 30.): Wolfsburg–Lyon.