2024. július 25., csütörtök
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Az Ágyúsoké a szuperkupa

Az új idény első trófeája Mikel Arteta Arsenaljához került, hiszen az Ágyúsok szombaton büntetőpárbajban felülmúlták a PL-bajnok Liverpoolt az angol szuperkupa döntőjében. A rendes játékidőben egy-egy gól esett: az első félidőben előbb Aubameyang, majd a második játékrészben Minamino szerzett gólt. Az 1:1-es 90 perc után azonnal a tizenegyeseké lett a főszerep. A játékosok mind kiválóan végezték el a rúgásokat, a kapusoknak nem sok esélyük volt, ám Brewster lökete a keresztlécet találta telibe. Végül ez a kapufás büntető jelentette a különbséget a csapatok között: az Arsenal 5:4-gyel felülmúlta Jürgen Klopp legénységét.

Angol szuperkupa, döntő: Arsenal–Liverpool 1:1 (11-esekkel 5:4).

FRANCIA BAJNOKSÁG

Lyoni repülőrajt

A BL-elődöntőbe jutó Lyon is pályára lépett a francia bajnokság második fordulójában. Rudi Garcia fiai nagyon magabiztosan, 4:1 arányban legyőzték a Dijont. 2 forduló után csak egyetlen százszázalékos csapat van a Ligue 1-ben, így a táblázat élére a Nice állt.

Francia bajnokság, a 2. forduló: Lyon–Dijon 4:1, Rennes–Montpellier 2:1, Strasbourg–Nice 0:2, Reims–Lille 0:1, Angers–Bordeaux 0:2, Metz–Monaco 0:1, Nantes–Nimes 2:1, St.-Étienne–Lorient 2:0. Az élcsoport: Nice 6, Bordeaux, Monaco, Rennes, Lille, Nantes 4 pont stb.

A következő fordulóban (szeptember 11., 12., 13.): Bordeaux–Lyon, Montpellier–Nice, St.-Étienne–Strasbourg, Lille–Metz, Angers–Reims, Dijon–Brest, Lorient–Lens, Nimes–Rennes, Monaco–Nantes, PSG–Marseille.