2024. július 25., csütörtök
EURÓPAI KUPAPOROND

A Vojvodina is csatlakozik a selejtezőhöz

A hétfői húzás után kedden is sorsoltak az európai kupasorozatokban: a BL-ben az utolsó kör ágai rajzolódtak ki, az El-ben a 3. selejtezőkört emelték ki a kalapból.

A Ferencváros a BL-playoffban az azeri Qarabağ vagy a norvég Molde együttesével játszhat, amennyiben a zágrábi Dinamót felülmúlja. A Crvena zvezda a ciprusi Nicosia legyőzése esetén az Olympiakosszal mérheti össze erejét. A rájátszásban kétmeccses párharcokat rendeznek: a nyertes a BL-ben, a vesztes az El-ben indul. A találkozók első felvonására szeptember 22-én vagy 23-án, a visszavágókra egy héttel később kerül sor.

Az El-selejtező 3. fordulójában a TSC – az FCSB elleni továbbjutás esetén – a litván Riterai vagy a cseh Liberec gárdájával mérkőzik. A Partizan a Charleroi képében a legerősebb ellenfelet kapta, de nem lesz könnyű dolga a versenyhez most csatlakozó Vojvodinának sem (Bala Town vagy liège-i Standard). Az El-ben végig egymeccses párharcok lesznek, a 3. kör mérkőzéseit szeptember 24-én játsszák.

BL-selejtező, 4. kör, bajnoki ág: Qarabağ/Molde–Dinamo (Z)/Ferencváros, Olympiakosz–Crvena zvezda/Nicosia, Slavia–Young Boys/Midtjylland, Maccabi Tel-Aviv/Dinamo (B)–Salzburg. Nem bajnoki ág: Krasznodar–PAOK/Benfica, Gent/Rapid–Dinamo (K)/Alkmaar. El-selejtező, 3. kör, érdekesebb párharcok: Hibernians/Fehérvár–Servette/Reims, Honvéd/Malmö–Lokomotiva (Z), LASK–DAC/Jablonec, TSC/FCSB–Riterai/Liberec, Charleroi–Sfintul/Partizan, Bala Town/Standard–Vojvodina, Osijek/Basel–Anorthoszisz.

NEMZETEK LIGÁJA

A szerencsén is múlhat

A Nemzetek Ligájával kapcsolatban új hírek láttak napvilágot: a holnap rajtoló szezont összezavarhatja a járvány. Minden válogatott átesik a koronavírusteszten, s ha az pozitív eredményt mutat, a küldöttség karanténba kerülhet. Egy meccset mindaddig meg lehet rendezni, amíg egy csapatnak 13 futballistája alkalmas a játékra, egyéb esetben új időpontot keresnek az összecsapásnak. Ha ez sem lehetséges, és nem állapítható meg, melyik fél a felelős a halasztásért, az eredményről sorsolással döntenek. Ebben az esetben három végeredmény lehetséges: 1:0, 0:0 vagy 0:1.