2024. július 31., szerda
BAJNOKOK LIGÁJA

Párizsban a játéknap rangadója

Ancelotti egykori csapata ellen vezeti a bajorokat

Ma este 20.45-től Párizsban csap össze a Paris Saint-Germain és a Bayern München csapata a Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulójában, a játéknap legnagyobb derbijén. Tekintve, hogy a két óriás mellett a Celtic és az Anderlecht szerepel még a B jelű kvartettben, jó eséllyel az egyik legfontosabb, akár a csoportelsőségről is döntő mérkőzés lehet a mai.

A párizsiak a hétvégi francia bajnokijukon meglehetősen ötlettelen játékkal, bizonytalan támadó szekcióval, Montpellierben mindössze 0:0-s döntetlent elérve hangoltak a ma esti összecsapásra. A csapat szezonbeli első pontvesztésére bizonyára hatással volt a nemrég csillagászati összegért megszerzett Neymar pihenése, a brazil ugyanis kisebb lábsérüléssel küszködött.

A Bayern elleni meccsre azonban a sztár visszatér a keretbe Unai Emery, a PSG spanyol mestere szerint, Javier Pastore állapota pedig az utolsó pillanatig kérdéses, és az orvosok döntik majd el, játszhat-e. Emery azt is hozzátette, Angel Di María is csatára fogható állapotban lesz. A meccsre térve a spanyol elmondta: „Valamennyire ismerem a Bayernt vezető Carlo Ancelottit. Egy nagy múltra visszatekintő, szenvedélyes edző. Mindig nagy kedvvel várjuk az ilyen nagy csapatok elleni összecsapásokat. A Bayern a végső győzelemre esélyes csapatok között van a tornán. Sokféle támadási és védekezési rendszerrel képes játszani, ráadásul váltani is tud a mérkőzés ideje alatt. Ezekre fel kell készülnünk” – magyarázta a spanyol.

A franciák első botlásuk ellenére összességében kiváló szezonrajtot vettek, hiszen 7 meccs után 19 ponttal állnak a Ligue 1 tabellájának élén, és leggólerősebb támadójuk, Edinson Cavani magabiztosan szállítja a meccsenkénti lőtt gól átlagot – őt egészítheti ki a NeymarMbappe kettős és a többiek.

Nem lehet azonban elégedett a bajnokság elején mutatott teljesítménnyel Carlo Ancelotti, a ma esti vendég bajorok olasz szakvezetője. A Bayern a Bundesliga harmadik helyén áll, hat forduló alatt – immár másodszor vesztett pontot – a hoffenheimi vereségnél jóval fájóbb módon pénteken hazai pályán kétgólos előnyről játszottak döntetlent a középmezőnyhöz tartozó Wolfsburg ellen.

A bajorok egyik legnagyobb fegyvere ma is a hét bajnoki gólnál tartó Robert Lewandowski lesz, emellett a csapat hatalmas nemzetközi rutinnal rendelkezik. Ancelotti edző 2011 és 2013 között már ült a PSG kispadján, ezért van rálátása a csapat működésére: „A PSG a legnagyobb csapatok szintjén van, bár Neymar és Mbappe érkezésével meg kell találniuk az identitásukat. Nálunk, a Bayernnél ez már nem kérdés, jó ideje ugyanazt játsszuk” – nyilatkozta az olasz szakember a mérkőzés előtt.
A két gigász – érdekes módon, hiszen rendszeres szereplői az európai kupaporondnak – legutóbb 2000-ben találkozott – akkor is a BL csoportkörében –, és mindkét alkalommal a hazai együttes ünnepelhetett: Párizsban 1:0, Münchenben 2:0 volt az eredmény a házigazda javára.