2024. július 31., szerda

Ki veszi át Ancelotti helyét?

Nem sok időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy meginduljanak a találgatások a Bayern München új edzőjének személyét illetően, miután a múlt heti csúfos párizsi BL-vereségét követően a bajor klub menesztette Carlo Ancelottit.

A legnagyobb európai sport- és labdarúgó-szaklapok, élükön a németekkel, elsősorban hazai trénerek irányában találgattak: felmerült a Liverpoolban dolgozó Jürgen Klopp, a Hoffenheimet irányító, rekordfiatal Julian Nagelsmann, valamint a Dortmundtól nyáron távozó Thomas Tuchel neve is, s a germán mesterek mellett korábbi Bayern-edzők is a kalapba kerültek – valószínűleg akaratukon kívül.

Korábbi Bayern-edzőként a holland Louis van Gaal visszatéréséről pletykáltak, valamint az Atlético Madrid 21. századi fénykorát kemény munkával megépítő Diego Simeone is az esélyesek közé került.

Egy másik volt Bayern-edző, a jelenleg a Manchester Cityt edző Pep Guardiola sajtóhírek szerint igencsak az események sűrűjébe csöppent. A szakember a napokban Münchenbe látogatott, ahol találkozott többek között Uli Hoeness-szel, a bajor klub elnökével. Hoeness elmondása szerint pusztán barátilag beszélgettek: „Természetesen szakmai kérdésekről is beszéltünk. Elmondtam neki, kit fogunk az elkövetkező napokban felkérni a munkára” – magyarázta a vezető.

A Sportbild szaklap, amely általában igen naprakész és hiteles értesülésekkel szolgál, Thomas Tuchelt nevezte meg mint a legesélyesebb jelöltet. A sportújság szerint Tuchel és Julian Nagelsmann között vacilláltak a Bayern vezetői, s az előbbit favorizáló döntésben része volt Guardiola látogatásának is – lévén Tuchel Guardiola egyik legnagyobb tanítványa. A Sportbild szerint már a megállapodás is megtörtént, hiszen Tuchel telefonon azonnal igent mondott Höness felkérésére.