2024. július 31., szerda
BAJNOKOK LIGÁJA

„Ez a meccs a kapusoké volt”

Nem bírt egymással a Real Madrid és a Tottenham
Harry Kane (jobbra a levegőben) fejjel is próbálkozott (Fotó: Beta/AP)

Harry Kane (jobbra a levegőben) fejjel is próbálkozott (Fotó: Beta/AP)

Hazai pályán mindig győzni akarunk, így ez az eredmény nem tesz boldoggá bennünket. De jól játszottunk, helyzeteket tudtunk kialakítani, és a kapufát is eltaláltuk – értékelt a Real Madrid és a Tottenham 1:1-es döntetlenjét követően Zinédine Zidane, a királyi gárda francia edzője, aki 100. tétmérkőzésén vezette a madridiakat. – Ma nagyszerű kapusok őrizték a két hálót. El kell ismernünk, hogy ellenfelünk jól védekezett, szervezetten játszott, úgyhogy az eredmény igazságosnak mondható” – jelentette ki a francia, aki arra is rámutatott, a Tottenham előnybe kerülése alapjaiban határozta meg a meccset, hiszen a vezető csapat megfontoltabb, visszavontabb játékra válthatott. Zidane szerint a Wembley-ben rendezendő visszavágóra – amely valószínűleg a csoport első helyéről hivatott dönteni – csapatának nem sok javítanivalója maradt: „A Wembley-ben megpróbálunk nyerni. Ehhez nem kell sokat hozzátennünk a keddi produkciónkhoz, hiszen játékosaim jól teljesítettek, a gyengébb bajnoki rajt után egyre jobbak vagyunk.”

Mauricio Pochettino, az angol csapat menedzsere szerint a Tottenham felnőtt a feladathoz. Az argentin tréner a madridi meccset követően elmondta, fontos, hogy játékosaiban meglegyen a hit, bárkivel képesek felvenni a versenyt. „Érezhetően fejlődtünk tavaly óta, ami megerősít a meggyőződésünkben, hogy jó úton járunk. Nagy lehetőségeket rejt a jövő a klub számára. Lloris? Fantasztikus volt, minden elismerést megérdemel. Ezen a mérkőzésen bebizonyította, hogy a világ legjobb kapusainak egyike” – foglalta össze véleményét a lelkes argentin, rámutatva kapusa produkciójára.

Az ugyancsak több hárítást bemutató Real-hálóőr, Keylor Navas szintén szót ejtett a kapusteljesítményekről: „Ez a meccs a kapusoké volt. Mindent megpróbáltunk, hogy többször is betaláljunk, de nehéz volt gólt szerezni. Szerettünk volna kapott gól nélkül zárni, csakhogy a sors közbeszólt. Lesznek még ilyen meccseink bőven, ebben biztos vagyok” – utalt Navas Varane szerencsétlen öngóljára.

Harry Kane, a Spurs csatárzsenije zavarta meg a védekező Varane-t a francia öngólja előtti momentumban. „Egy pont a Bernabéuban minden körülmények között értékes. Pontosan mutatja, milyen messzire jutottunk a csapatépítésben. Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk, és tudtuk, hogy lesznek helyzeteik, de a játéktér minden pontján megálltuk a helyünket. Büszkék vagyunk a teljesítményünkre” – nyilatkozta a gólvágó.

Csalódott dortmundiak

Kiábrándító ez az eredmény. Jól kezdtünk, de aztán nem folytattuk ugyanazt a tempót. Aztán pedig egyre lassabban és rosszabbul kezdtünk focizni – értékelt komoran Peter Bosz, a Dortmund holland vezetőedzője, miután csapata a H csoport másik mérkőzésén mindössze 1:1-es döntetlenre volt képes a ciprusi APOEL otthonában. – Meg kell vizsgálnunk a teljesítményünket. Nem mentünk elég gyorsan előre a labdával, és nem tudtunk javulni a mérkőzés alatt. Egy ilyen találkozón fontos, hogy megszerezzük az első gólt, de ebben sem jártunk sikerrel” – folytatta az önostorozást a sárga-feketék élére nemrég kinevezett szakember.

Nagy fölényben játszottak a favorit dortmundiak Cipruson, de támadásaik túlnyomórészt pontatlan befejezéssel zárultak, s az első játékrész egyetlen gólt sem hozott. A szünet után ráadásul a kényszerből becserélt hazai Mickael Pote még a vezetést is megszerezte a házigazdának, amire a németek ugyan tudtak válaszolni Szokratisz révén, de a döntetlen vereséggel ért fel a három meccs alatt egyetlen pontot szerző Dortmundnak. A pontvesztés valódi súlya, hogy három fordulót követően Bosz csapata 6 ponttal van lemaradva a két továbbjutóhelyen álló Real–Tottenham párostól.