2024. szeptember 7., szombat

Györe nem tartott ki

Györe László közel járt a rossz sorozata megszakításához, hisz tegnap Marbellában 2:0-ra vezetett a döntő játszmában a lett Ernests Gulbis ellen. A tapasztaltabb rivális megfordította az állást, Györe még egy break révén 5:4-re szépített, de a háromórás meccs végén újra elveszítette az adogatást. A zentai teniszező legutóbb január 1-jén nyert meccset, azóta zsinórban immár kilenc vereséget szenvedett el.

Filip Krajinović jó játékkal győzte le Miami 3. fordulójában a Đokovićot verő francia Benoît Paire-t, és bejutott a nyolcaddöntőbe. A zombori játékos szokásához híven kicsit lassan melegedett bele, az első játszmában ezért 1:3-ról kellett fordítania, azután azonban már magabiztos volt. Krajinović ma a legjobb 16 között Indian Wells bajnokával, az argentin Juan Martín del Potróval játszik, aki a meccs kimondott esélyese lesz. A 3. forduló nagy meglepetése a francia Jeremy Chardy győzelme a bolgár Grigor Dimitrov ellen, míg a rangadón Del Potro egészen könnyen verte a japán Kej Nisikorit.

Olga Danilović döntőbe jutott a 25 ezres Santa Margherita-i ITF-tornán, amivel jelentősen javít a ranglistán, és megelőzi Jelena Jankovićot és Ivana Jorovićot. A 17 éves tehetség tegnap előbb a bolgár Jelica Kosztovát, az elődöntőben pedig a 40. évében járó, 2005-ben a ranglistán 7. helyezett svájci Patty Schnydert győzte le. Ez utóbbi a versenyszabályok megkerülésével ért véget, hisz a klasszikus döntő játszmát a párosoknál esetenként szokásos 10 pontos rövidítés helyettesítette, és ebben Danilović nagy fölénnyel nyert.

A női tornán Miamiban ezúttal nem volt nagynevű kieső, a legveszélyesebb helyzetben pedig Venus Williams volt, aki az előző körben is csodával határos módon kerülte el a kiesést. Venus furcsa menetű meccset vívott a holland Kiki Bertensszel. Az amerikai az első játszmát 5:0-s vezetésről veszítette el, majd a másodikban 1:3-as hátrányból fordított. A döntő szettben a holland 4:1-re vezetett, azután kihagyott három meccslabdát, a saját adogatását zsinórban háromszor adta le, és kiesett. A nyolcaddöntőben három rangadó következik. A címvédő Johanna Konta Venusszal játszik, Viktorija Azarenka és Agnieszka Radwańska 19. WTA-meccsüket vívják, és ifiként is volt számos nagy meccsük, Petra Kvitová és Jelena Osztapenko találkozója pedig Grand Slam-bajnokok párharca.

Balázs Attila győzelmével ért véget a Santa Margherita-i futures torna. A 30. évében járó magyar teniszező ezzel 29. serlegét nyerte a legalacsonyabb rangú versenyeken.