2024. szeptember 6., péntek

Arattak a vendégek

Előbb Franciaország és Fehéroroszország jutott be vasárnap a Fed-kupa világcsoportjának elődöntőjébe, azt követően ugyanez a bravúr sikerült Romániának és Ausztráliának is. Utóbbi két esetben a házigazdák ügyét hátráltatta, hogy tartalékosan álltak ki, a címvédő Csehország így Petra Kvitová, az USA pedig Sloane Stephens és a Williams nővérek nélkül, az egyesek után mégis döntetlenre álltak a meccsek, végül a világelső Krejčíková, Siniaková és az esélyesebbnek vélt Collins, Melichar kettősök maradtak alul. A Fed-kupa elődöntőjében Franciaország–Románia és Ausztrália–Fehéroroszország lesz a párosítás, míg a két világcsoport minősítőjét ma sorsolják ki Londonban.

Még bravúrosabb volt a 25 éves argentin Juan Ignacio Londero múlt heti szereplése a córdobai tornán. A teniszező nevét eddig csak onnan ismertük, hogy tavaly challengeren nyert Piros Zsombor, Nikola Milojević és Miljan Zekić ellen is, és eddig négy futurest és két challengert nyert meg. Ezúttal a külön meghívónak köszönhetően először játszott ATP-torna főtábláján, és a tornát meg is nyerte. Hasonlót a múltban csak három játékos, a belga Steve Darcis, a spanyol Santiago Ventura és az ecuadori Nicolas Lapentti jegyzett, valamint a nőknél legutóbb tavaly júliusban Moszkvában Olga Danilović.

Londero, aki a Córdobához közeli Jesús María nevű 30 ezres városkában született, a vasárnapi diadalért járó pontokkal a ranglista 69. helyéig haladt. Itt jegyezzük meg, hogy a szófiai döntős Fucsovics Márton kilenc, a Montpellier-ben negyeddöntős FilipKrajinović pedig két helyet javított. Előbbi most a 38., utóbbi pedig a 70. pozíciót foglalja el.