2024. szeptember 11., szerda

Tízezer dollár összdíjazású torna Szabadkán

A Spartacus teniszpályáin a selejtezőkkel megkezdődött a Szerbia F 12 elnevezésű, 10 000 dollár összdíjazású futures nemzetközi férfitenisztorna. A minap megtartott sajtótájékoztatón Irsai László, a szervezőbizottság elnöke és Demeter Tibor, a torna igazgatója ismertette a tornával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

– Ez a torna az egyik legerősebb ebben a kategóriában Európának ezen a részén. A játékosok több mint fele szerbiai teniszező, a leggyengébben rangsorolt játékos a 930. helyen áll a ranglistán, ami azt mutatja, hogy a futures tornákon szereplő legjobb játékosok pályára lépnek nálunk. A torna első kiemeltje a német Kevin Kravetz, a második pedig a magyarországi Balázs Attila, aki egy sérülés miatt jócskán visszaesett a világranglistán. Meg kell említenem még a szabadkai Denis Bejtulahit, valamint Dejan Katićot, aki kétéves kényszerszünetet követően tért vissza a pályára. Szabadkártyával játszik a Spartacus tagja, Bíró Andrej – mondta Demeter.

A selejtezők ma zárulnak, a főtáblás meccsek kedden kezdődnek, s a megnyitót is ezen a napon, 19.30-kor tartják, melynek keretében két új pályát is átadnak rendeltetésének. A mérkőzések élőben a Szerbiai Teniszszövetség honlapján követhetők.

Irsai elmondta, hogy a tornán ezúttal nem vesz részt a tavalyi döntős, Györe László, mivel ebben az időben Banja Lukán, egy challenge tornán játszik, ami erősebb a futures tornáknál, és ott több pontot lehet szerezni.

A futures torna döntőjét vasárnap 10 órakor tartják.

Ide kapcsolódó hír, miszerint a Spartacus és a békéscsabai Előre veterán teniszezői immár 15 éve két barátságos mérkőzést játszanak egymással. A jubileumi, 30. tornára az elmúlt héten a Spartacus teniszpályáin került sor, melyet a Spartacus 12:7-re megnyert, de itt nem is az eredményen van a hangsúly, hanem a barátkozáson, a sportbarátságok ápolásán, fejlesztésén.