2024. szeptember 11., szerda

Đoković Pospisillel kezd

A Davis-kupa Szerbia–Kanada elődöntőjének első napján ma Belgrádban 16 órakor Novak Đoković és Vasek Pospisil lépnek pályára – döntött a tegnapi sorsolás. A másik egyesben Janko Tipsarević és Miloš Raonić játszanak. A szombati párosra Bogdan Obradović és Martin Laurendeau kapitányok Nenad Zimonjićot és Ilija Bozoljacot, illetve Daniel Nestort és Pospisilt jelölték, míg a vasárnapi játéknapon Đoković–Raonić és Tipsarević–Pospisil a sorsolt párosítás. A kapitányok szükség szerint egy órával a meccsek előtt cserét eszközölhetnek.

A

hétvégiműsor, Világcsoport,elődöntő:Szerbia–Kanada,Csehország–Argentína,minősítőaVilágcsoportért:Spanyolország–Ukrajna,Hollandia–Ausztria,Horvátország–Nagy-Britannia,Svájc–Ecuador,Németország–Brazília,Lengyelország–Ausztrália,Belgium–Izrael,Japán–Kolumbia.

Aleksandra Krunić bejutott a trabzoni ITF-torna elődöntőjébe, mivel tegnap három játszmában nyert az orosz Jekatyerina Bicskova ellen. Krunić következő ellenfele az ukrán Julija Bejgelzimer vagy a román Andrea Mitu. A szerbiai teniszezőnő először jut fel a ranglistán a 130 legjobb közé.

Bojana Jovanovski 5:4-nél a meccsért adogatott, végül rövidítésben nyerte meg a taskenti negyeddöntőt a kazah Galina Voszkobojeva ellen, és ma a négy között a 21 éves és a ranglistán 86. spanyol Maria-Teresa Torro-Florral találkozik.

JovanaJakšićnemjártszerencsévelSanyában,hisza2.fordulómeccséta6:1-renyertelsőjátszmautánváratlanulelveszítetteajapánMisaEgucsi ellen.

A19évesPeđaKrstinnagyszerűenkezdettaBanjaLuka-ichallenger2.fordulójában,hisz4:1-revezetettatapasztaltcsehJanMertlellen,deerejébőlcsakennyiretellett,akövetkező11játékotMertlnyerte,ésbejutottanegyeddöntőbe.Krstinnyolc értékes pontotszerzett, és amimégfontosabb, akárcsak Györe,őisgyűjtötttapasztalatotaszámáraeddigilegerősebbtornán,ésmindkettenjelezték,hogyaközeljövőbensokkaltöbbreisképeseklesznek.