2024. szeptember 11., szerda

Bulvárosodik a tenisz is

A teniszvilág is egyre kevésbé unalmas. A fehér sport is napról napra bulvárosabbá válik, hisz számos média részére a legfontosabb hírek azok, amelyeknek semmi köze a játékhoz. Egy nap alatt így két hír is világgá röppent, amelyek főszereplői a világ legjobbjai, Novak Đoković és Rafael Nadal. A szerb ugyanis eljegyezte barátnőjét, Jelena Ristićet, és természetesen az egyik közösségi hálózaton a jövő tavaszra hirdette meg az esküvőt, míg a másik szerint a spanyol csakis doppingnak köszönhetően éri el idei pompás eredményeit. Nadalt a fogadási botrányban vétkesnek talált, és életfogytiglan eltiltott osztrák Daniel Köllerer vádolta meg. Szerinte a spanyol hét hónapos távolléte, majd az ezt követő páratlan sikersorozata csakis a tiltott szerekkel lehet kapcsolatos.

Ezek árnyékában lendült újra nagy formába a már a 34. évét taposó Venus Williams. A volt világelső ugyanis Tokióban egészen váratlanul nyeri sorba a rangadókat, és a kanadai Eugenie Bouchard elleni háromórás meccsén aratott győzelme révén a naprakész listán már feltornázta magát a 38. helyre. Ugyanott a német Angelique Kerber meglepte a negyedik helyezett lengyel Agnieszka Radwanskát, és az egy napon két győzelmet is jegyzett cseh Petra Kvitovával együtt kitolta Jelena Jankovićot az első tízből.

Jól haladnak a challengereken Boris Pašanski, Dušan Lajović és Ilija Bozoljac, mindhárman negyeddöntősök, és ma további pontszerzési reményben léphetnek pályára.

A kínai Ningbo 125 ezer dolláros összdíjazású tornáján Bojana Jovanovski tegnap elődöntőt vívott a svéd Johanna Larssonnal, és majd három óra után tudott csak nyerni a fordulatokban gazdag meccsen. Bojana a mai döntőben a múlt héten Gvangcsuban tornát nyert 24 éves és a ranglistán 74. kínai SuajCsenggel mérkőzik.