2024. szeptember 11., szerda

Bojana újra bajnok

Bojana Jovanovski három hét alatt két tornát nyert. A 21 éves belgrádi tegnap mintegy háromórás meccsen, három játszmában nyert a kínai Csang Suaj ellen a ningbói 125 ezer dolláros összdíjazású torna döntőjében, ami idei második, összesen harmadik titulusa.

A romániai Nagyszebenben Dušan Lajović bejutott az elődöntőbe. A pazovai az első kiemelt olasz veterán Filippo Volandrit győzte le, aki a második játszmában sérülés miatt feladta a meccset. Lajović ma egy másik olasszal, a Boris Pašanski ellen győztes 21 éves Marco Cecchinatóval, a ranglista 184. helyezettjével találkozik. Az üzbegisztáni Ferganában Ilija Bozoljac elődöntős, és ma az első kiemelt kazah Andrej Golubevvel mérkőzik.

A jövő heti tornák közül – Peking és Tokió férfiak, Peking nők – egy már ma elkezdődik. A kínai fővárosban indul a nagyszabású női verseny, amelyen csaknem mindenki ott lesz, aki a mezőnyben valamit is számít, közöttük három szerbiai teniszezőnő, Jelena Janković, Ana Ivanovićés Bojana Jovanovski is. Mindhárman a fő táblán kezdenek, s csatlakozhatott volna hozzájuk Vesna Dolonc is, ha nem veszít 6:1, 6:7, 6:2-re a selejtező rajtján az új-zélandi Marina Erakovićtól. A megmaradt három esetében közös, hogy rendre egészen komoly ellenfelet húztak az 1. fordulóra. A 8. kiemelt Janković az orosz Ansztaszia Pavlucsenkovát, a 14. kiemelt Ivanović az olasz Flavia Pennettát, a két hete Taskentben bajnok Jovanovski pedig a román Sorana Cirsteát kapta a sorsoláson. Utóbbi esetében érdekes, hogy a múlt héten a kínai Gvangcsuban játszottak, és meglepetésre a szerb győzött, amit nagyon nehéz lesz megismételni.