2024. szeptember 11., szerda

Györe négy új pontja

A zsinórban második nicosiai tornán is jól szerepel a zentai Györe László. A 18 éves teniszreménység tegnap a negyeddöntőben játszmát adott le a bolgár Alekszandar Lazov ellen, mégis magabiztosan jutott tovább, és ma profi pályafutása ötödik döntőjéért csatázhat.

Györe a megnyert első játszma után kicsit visszafogottabb volt, és a második szettben kikapott a bolgártól, akinek az adogatását a döntő játszmában kétszer is elnyerte. A zentai játékos ma a 26 éves és a ranglistán 617. ukrán Vladiszlav Manafovval mérkőzik. A ciprusi tornán a negyeddöntőben esett ki Peđa Krstin, akit meglepetésre az osztrák Brunner könnyen múlt felül.

Retimnóban Miki Janković a 16 éves ukrán Scserbát verte a negyeddöntőért, következő ellenfele pedig az első kiemelt brit Marcus Willis, aki 356. a ranglistán.

Az andriai challengeren a magyar Fucsovics Márton szép skalpot szerzett az osztrák Andreas Haider-Maurer ellen, a negyeddöntőben pedig ma a 26 éves olasz Andrea Arnaboldival mérkőzik.

Az elvárásoknak megfelelően a magyar Jani Réka Luca Sarm es-Sejkben nem tudott komoly ellenállást tanúsítani az első kiemelt észt Kaia Kanepivel szemben, aki az este a 2. fordulóban a szerb Jovana Jakšićtyal mérkőzött.