2024. szeptember 11., szerda
MAGYARKANIZSA

Teniszezőtoborzó nyílt nap

A Magyarkanizsai Teniszklub a Vajdasági Teniszszövetséggel közösen a hét közepén nyílt napot rendezett a Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola tornatermében.

Az esemény célja természetesen a sport népszerűsítése volt a gyermekek körében, valamint az, hogy eloszlassanak olyan tévhiteket, miszerint a tenisz költséges sport. Az eseményen a számos általános iskolai diákon kívül megjelent Dušan Milojković is, a Vajdasági Teniszszövetség főtitkára, aki segített a gyerekeknek elsajátítani a sport kezdő lépéseit.

Almási Rudolf, a helyi teniszklub elnöke elmondta, hogy világszerte egyre kevesebb a tenisszel foglalkozó sportolók száma, ezért ők is próbálnak minél több ilyen jellegű nyílt napot tartani. A magyarkanizsai klubnak jelenleg 20 aktív tagja van, akik rendszeresen járnak edzésre, viszont szeretnék ezt a számot növelni még több fiatallal, hiszen – mint valamennyi sport esetében – itt is érdemes minél fiatalabb korban elkezdeni a gyakorlást. Az iskola tornaterme egy-kettőre meg is telt zsibongó gyerekekkel, akik élvezettel ismerkedtek meg a teniszütővel.

Aki szeretne bekapcsolódni a Magyarkanizsai Teniszklub tevékenységeibe, hétfőn 15-től 17 óráig, illetve szombaton 8-tól 10-ig tudja felkeresni őket a gyógyfürdő sportcsarnokában. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.