2024. szeptember 11., szerda

A több hiba döntött

Györe László nem fért be a pulai futures torna elődöntőjébe, hisz tegnap csaknem kétórás meccsen veszített az első helyen kiemelt fehérorosz Uladzimir Ignatiktól. Györe gyöngén kezdett, és csak azután egyenlítette ki a játékot, miután a fehérorosz 4:0-ra elhúzott az első játszmában. Azt már nem sikerült megmenteni, de a másodikban fej fej mellett haladtak. 5:4-nél Ignatiknak volt alkalma befejezni a meccset, de a zentai nem hagyta magát. Ötödször is elnyerte a 11 kétszeres adogatási hibát vétő fehérorosz kezdőütését. Györe azonban a saját adogatását nehezen hozta, nyolcszor el is veszítette, s habár meccslabdát is mentett, a több hibája volt a perdöntő.

Jelena Janković negyeddöntős a bogotái tornán, hisz meggyőző módon, háromszor breakelve, könnyen győzte le a grúz Szofija Sapatavát. Ha az éjjel legyőzte a fiatal spanyol Lara Arruabarrenát is, a ranglistán visszaelőzte Marija Sarapovát, és újra nyolcadik lett, ha pedig tornát nyer, Angelique Kerbert is beéri. Janković és Arruabarrena 2012-ben a US Openen mérkőztek, és Jelena két játszmában győzött.

Filip Krajinović sikerrel vette a második akadályt is az amerikai Little Rockban. Az amerikai Evan King a vártnál talán egy kicsit komolyabb rivális volt, de Krajinović nem hibázott, és az este a negyeddöntőben egy másik amerikaival, a 24 éves és a ranglistán 322. Jason Junggal mérkőzött.

A belgrádi Miki Janković közel járt az új bravúrhoz, de a jól játszott, ám rövidítésben mégis elveszített első játszma után erősen visszaesett az osztrák Maximillian Neuchrist ellen, és a másodikban 0:4-ről már nem volt esélye. Hasonlóan járt Bolban Milana Spremo, aki az első játszmában kemény ellenállást tanúsított a bolgár Valerija Tomovával szemben, majd a másodikban szinte feladta. Ugyanott viszont elődöntős lett a magyar Bukta Ágnes, aki három játszmában nyert az osztrák Janina Toljan ellen, és ma a döntőért azzal a horvát Iva Mekoveccel mérkőzik, aki a múlt héten Šibenikben Toljan legyőzése után döntős volt, majd a szerb Katarina Jokićtól kapott ki.