2024. szeptember 10., kedd
TENISZ

Erős Novaknak sem lesz könnyű

John McEnroe nem hibázott, amikor Wimbledonban Novak Dokovićra tette a voksát, de nem jelent sokat, hogy a legendás amerikai a hétfőn kezdődő US Openen is a szerb végső sikerét várja. Ugyanúgy semmi jelentősége a sorsolásnak sem, hisz, ha Novak legjobb formájában szerepel, senki sem állhatja az útját, ha viszont úgy játszik, mint két hete Cincinnatiban, a lehető legkedvezőbb párosítás sem segítheti az élre.

Đoković sorsolása mellesleg ismét jóval igényesebb, mint a fő riválisként emlegetett Federeré. Amíg a svájcinak a döntőig Ferrer, Berdych és Dimitrov lehetnek a legkomolyabb vetélytársai, Novak a nyolcaddöntőben John Isnerrel, a negyeddöntőben Andy Murray-vel vagy Jo-Wilfried Tsongával, az elődöntőben pedig Stan Wawrinkával vagy Miloš Raonićtyal találkozhat. A szerb első ellenfele a zsinórban ötödik döntőért, a második serlegért és összesen nyolcadik Grand Slam-trófeáért a 22 éves és a ranglistán 80. argentin Diego Schwartzmann lesz, a 2. fordulóban Paul Henri Mathieu, a 3. fordulóban pedig Querrey, Lu, vagy G. Lopez következhet.

Dušan Lajović az 1. fordulóra a lengyel Jerzy Janowiczot húzta, s ha mégis nyer, a 2. körben a dél-afrikai Kevin Anderson vagy az uruguayi Pablo Cuevas következik.

A női torna szerb rangadóval indul, hisz Jelena Jankovićot és Bojana Jovanovskit egymásra sorsolták. A győztes a 2. fordulóban a bolgár Pironkovával vagy az olasz Knapp-pal vívhat meg. Ana Ivanović nem panaszkodhat, hisz a 24 éves és a ranglistán 44. amerikai Alison Riske az első ellenfele, majd az osztrák Meusburger, az ausztrál Dellacqua és az olasz Pennetta következhetnek, mielőtt a negyeddöntőben a címvédő Serena Williamsre futna. Babos Tímeának kimondottan nehéz dolga lesz, hisz a 14. kiemelt cseh Lucie Šafářová lesz az első ellenfele.

Mivel a selejtező 2. fordulójában kiesett Fucsovics Márton és Jovana Jakšić is, az éjjel már csak Filip Krajinović és Aleksandra Krunić játszhattak a főtábláért. Krajinović a 21 éves és a ranglistán 187. argentin Juan Ignacio Londeróval, Krunić pedig a 18 éves és a ranglistán 114. cseh Katarina Siniakovával mérkőzött meg.

NEW YORK. – A US Open selejtezőjének 2. fordulójában, férfiak: Krajinović–Cecchinato 6:4, 6:4, Albot–Fucsovics 6:4, 3:6, 6:0, nők: Krunić–Allertova 6:4, 6:2, Zseng–Jakšić 6:4, 6:2.

WINSTON-SALEM. – A férfitorna negyeddöntőjében: Janowicz–Goffin 6:4, 6:2, Lu–Seppi 6:4, 6:4, Rosol–Isner – közdelem nélkül, Querrey–G. López 6:7, 6:5, 6:4

NEW HAVEN. – A női torna negyeddöntőjében: Giorgi–Muguruza 6:4, 6:7, 6:2, Stosur–Flipkens 6:3, 4:6, 6:3, Rybáriková–Riske 7:5, 0:6, 6:4, Kvitová–Záhlavová 6:4, 6:1.

DUINO-AURISINA. – A női ITF-torna negyeddöntőjében: Lukács–Stamenković 6:4, 3:6, 6:1.

ÚJVIDÉK. – A futures 2. fordulójában: Tepavac–Ćirić 7:5, 6:1. M. Đoković–M. Janković 7:5, 7:5.