2024. szeptember 10., kedd
TENISZ

Kiesett Sarapova és Györe

Az orosz szurkolókat és a női tenisz hódolóit tegnap Marija Sarapova váratlan vuhani veresége lepte meg, minket pedig elsősorban Györe László korai sokobanjai kiesése érintett érzékenyen. Nekünk a kis vigasz, hogy Sarapovát a magyar származású svájci Bacsinszky Tímea búcsúztatta, és jutott be a kínai torna negyeddöntőjébe, ami számára mindenképpen óriási siker.

Vuhanban tehát tovább fogyatkozott a magasan kiemelt teniszezőnők száma, s már csak Kvitová, Kerber, Wozniacki és Bouchard maradt versenyben a legjobb tízből, és közöttük kell keresni a torna leendő bajnokát.

Györe elsősorban az adogatáson bukott el a román Dragos Dima ellen. A zentai 14 breaklehetőséget nyújtott a románnak, aki hatszor élt is az alkalommal, míg Györe három ilyen lehetőséget használt ki az ötből.

Kiesett a nagyszebeni challengeren Fucsovics Márton, aki csak három játék után adta fel a küzdelmet a szlovák Jožef Kovalik ellen, Orléans-ban Ilija Bozoljacot a francia David Guez búcsúztatta a rajton, Vesna Dolonc pedig Clermont-Ferrand-ban 6:3, 1:0-ra vezetett a holland Richel Hogenkamp ellen, amikor erősen visszaesett, és veszített.

Jovana Jakšić és Babos Tímea tegnap késő este rajtoltak Las Vegasban, Filip Krajinović a napi műsor zárásán mérkőzött Kuala Lumpurban a francia Julien Benneteauval, Viktor Troicki pedig ma játszik a kínai Sencsenben a spanyol David Ferrerrel.