2024. szeptember 10., kedd
TENISZ

Đoković nyolcadszor is legyőzte Bagdatiszt

A szerb Novak Đoković magabiztos játékkal mutatkozott be az Indian Wells-i tornán: a világranglista első helyén álló teniszező, aki az első fordulóban erőnyerő volt, vasárnap hajnalban 6:1, 6:3-ra nyert a ciprusi Markosz Bagdatisz ellen. A mindössze 59 percig tartó mérkőzésen a címvédőnek 24 nyerő ütése volt, valamint 10 ki nem kényszerített hibát vétett. Bagdatisz karrierje során nyolcadszor mérhette össze erejét Đokovićtyal, aki eddig valamennyi mérkőzésüket megnyerte.

– Kiváló mérkőzés egy kiváló ellenfél ellen, aki egykor a világ tíz legjobb teniszezője közé tartozott, így pontosan tudja, hogyan kell a legjobbak ellen játszani. Nincs semmilyen negatív kritikám a játékom irányába, hiszen az első pillanattól az utolsóig minden úgy működött, ahogy kellett – mondta a találkozó után a szerb teniszező.

A világelső következő ellenfele a spanyol Albert Ramos-Vinolas lesz, aki az első fordulóban Đoković honfitársát, Viktor Troickit, a másodikban pedig a francia Julien Benneteau-t győzte le játszmaveszteség nélkül. A balkezes, 27 éves Ramos, aki a legfrissebb világranglistán a 68. helyen áll, még soha nem mérte össze erejét Đokovićtyal, ez lesz az első egymás elleni találkozójuk.

Đoković karrierje során eddig háromszor – 2008., 2011., 2014. – nyerte meg az Indian Wells-i tornát, s amennyiben megvédeni címét, akkor pályafutása 50. ATP-tornagyőzelmét ünnepelhetné.

A Ramos–Đoković mérkőzés győztese a nyolcaddöntőben a Kevin Anderson–John Isner párharc nyertesével találkozik.