2024. szeptember 10., kedd
TENISZ

Đoković címvédéssel szerezte meg 50. tornagyőzelmét

A szerb Novak Đoković győzelmével ért véget az 5,381 millió dollár összdíjazású Indian Wells-i keménypályás tenisztorna, miután a világranglista első helyezettje 6:3, 6:7 (5:7), 6:2 arányban legyőzte a svájci Roger Federert. A két teniszező pályafutásuk során 38-adszor nézett farkasszemet: Đokovićnak ez volt a 18. győzelme az egymás elleni mérkőzéseken. Novak Đokovićnak ez volt az 50. ATP-tornagyőzelme.

Az első szettben Đoković 3:2-nél elnyerte Federer adogatójátékát, s utána magabiztosan nyerte meg azokat a játékokat, amikor ő adogatott, így 6:3-ra a szerb teniszező nyerte meg az első játszmát. A második szettben Đokovićnak 4:2-es előnye volt, s break-labdához jutott, azonban a svájci fordított, s 5:4-re már ő vezetett. A rövidítés során Đokovićnak 5:3-as vezetésnél jó alkalma volt, hogy sorozatban három mérkőzéslabdája legyen, azonban elrontotta a fonák elütést, utána pedig két kettős hibát vétett, így Federer adogathatott a játszma megnyeréséért. A világranglista második helyén álló teniszező nem hagyta ki a lehetőséget, 7:5-re megnyerte a rövidítést és egyenlített.

A harmadik szett elején Đoković megnyerte a nyitójátékot, majd Federer sorozatos hibáinak köszönhetően három break-labdához jutott, amiből a harmadikat sikerült kihasználnia, így 2:0-s vezetésre tett szert. A harmadik játékban Federernek öt break-lehetősége volt, s végül az ötödiket ki is használta, így visszavette a breaket, s másodszor is a sírból hozta vissza a mérkőzést, mivel Đoković a játék elején 30:0-ra vezetett. Az, hogy milyen fontos volt ez a játék, bizonyítja az is, hogy az elveszített játék után Đoković összetörte ütőjét, s csak a nyele maradt a kezében. Federer adogatásakor volt egyenlő is az állás, de a svájci megnyerte a játékot, s egyenlített (2:2). Đoković megnyerte a soron következő adogatójátékát, Federer pedig egy kettős hiba miatt elveszítette a sajátját, így a döntő játszmában a szerb teniszező 4:2-es előnyhöz jutott, majd miután magabiztosan adogatott, 5:2-es vezetésre tett szert. A következő játékban is Đoković akarata érvényesült, aki 30:0-ra, majd 40:15-re vezetett, s két óra tizenhét percnyi küzdelem után a második meccslabdát értékesítette, így megvédte első helyét és negyedszer lett az Indian Wells-i torna győztese.