2024. szeptember 10., kedd

Kvitová nyerte meg a madridi női tornát

A cseh Petra Kvitová megnyerte a madridi női torna küzdelmeit, miután a fináléban meggyőző játékkal, két egyértelmű játszmában legyőzte az orosz Szvetlana Kuznyecovát. A két teniszező két esélyest vert az elődöntőben, úgy néz ki, hogy az orosz lányból többet vett ki a Marija Sarapova elleni siker, mint amennyi fáradságába Kvitovának került Serena Williams legyőzése, hiszen sokkal frissebbnek, kipihentebbnek tűnt, szinte esélyt sem adott Kuznyecovának.

A férfiaknál az esti órákban játszotta a finálét Rafael Nadal és Andy Murray, előbbi Berdych, utóbbi Nisikori legyőzésével került a döntőbe. A férfi párosok fináléjában szerbiai teniszező is érdekelt volt, a Marcin Matkowski oldalán kiálló Nenad Zimonjić, aki nem örülhetett, hiszen párjával három játszmában alulmaradt a Bopanna/Mergea indiai–román duóval szemben.

A hétvégén még egy szerbiai teniszező döntőzött, a mexikói Obregonban megtartott női ITF-tornán Vojislava Lukić csapott össze a hazai Marcela Zacariasszal, és a harmadik játszmában feladni kényszerült a mérkőzést, így a trófea a közép-amerikai országban maradt.

A héten Rómában játszanak 1000-es tornát, a férfiaknál a világelső Novak Đoković erőnyerő az első körben, a második fordulóban a Nicolas Almagróval mérkőzik meg, majd Marcel Granollers, Nisikori Kei és Andy Murray várhat rá az elődöntőig, a döntőben futhat össze Roger Federerrel vagy Rafael Nadallal. Viktor Troicki az ausztrál színekben versenyző Bernard Tomić ellen kezd, míg Dušan Lajović a sikeresen megvívott selejtezők után az argentin Juan Monaco ellen játszik az első fordulóban.

A nők között Ana Ivanović erőnyerőként szabad az első körben, a másodikban pedig a svájci Belinda Benčić vagy az orosz Darija Gavrilova lehet az ellenfele, Jelena Janković már az első körben pályára lép, az olasz Camila Giorgival fog megküzdeni. A selejtezőben nem járt sikerrel a magyar Babos Tímea, a spanyol Soler-Espinosával nem bírt el, ellenben a szerb Bojana Jovanovski feljutott a főtáblára orosz és román ellenfele legyőzésével, ahol a francia Caroline Garcián keresztül vezet az útja a második fordulóba.

MADRID. – A férfitorna negyeddöntőjében: Berdych–Isner 3:6, 7:6, 7:6, Nisikori–Ferrer 6:4, 6:2, Murray–Raonić 6:4, 7:5, elődöntő: Nadal–Berdych 7:6, 6:1, Murray–Nisikori 6:3, 6:4.

Férfi páros, döntő: Bopanna/Mergea–Matkowski/Zimonjić 6:2, 6:7, 11:9.

Női döntő: Kvitová–Kuznyecova 6:1, 6:2.

RÓMA. A férfitorna selejtezőjének 1. fordulójában: Lajović–Cecchinato 7:6, 6:2, 2. forduló: Lajović–Čorić 6:1, 6:4, főtábla, 1. forduló: Donati–Giraldo 2:6, 6:1, 6:4, Anderson–F. Mayer 7:6, 4:6, 7:6, L. Mayer–Gaio 6:3, 6:4, Chardy–Rosol 7:6, 6:4, Almagro–Vanni 6:4, 6:3.

Nők, selejtező, 1. forduló: Jovanovski–Kudrjavceva 3:6, 6:1, 7:6, Soler-Espinosa–Babos 6:2, 6:4, 2. forduló: Jovanovski–Niculescu 6:4, 5:7, 6:4.

SARM-ES-SEJK. – A futures negyeddöntőjében: Evans–Tepavac 6:1, 3:6, 6:3.

OBREGON. – A női ITF-torna elődöntőjében: Lukić–Albanese 5:7, 6:2, 6:3, döntő: Zacarias–Lukić 6:4, 5:7, 2:1 – feladás.