2024. szeptember 12., csütörtök

Nadallal csak a döntőben

A sorsolás szerint Monte-Carlóban jövő vasárnap vagy a tavalyi döntőt ismétlik meg, vagy pedig az idei Australian Open döntőjének visszavágója lesz műsoron. A tegnap rajtolt tornán a világelső Novak Đoković – persze, ha nem lesz olyan kellemetlen meglepetésben része, mint Indian Wellsben és Miamiban volt – valószínű ellenfele az elődöntőben a cseh Tomáš Berdych vagy pedig a francia Richard Gasquet, míg a másik ágon a spanyol címvédő és kilencedik ottani serlegéért versenybe induló Rafael Nadal és a skót Andy Murray a két fő esélyes.

John Isner tegnap döntőt játszott Houstonban, csütörtökön Novak Đokovićtyal is találkozhat (Fotó: Beta/AP)

John Isner tegnap döntőt játszott Houstonban, csütörtökön Novak Đokovićtyal is találkozhat (Fotó: Beta/AP)

Đoković múlt hétvégi sérüléséről napok óta már szó sem esett, és az ő esetében csak az a kedvező a sorsolásban, hogy Rafael Nadallal a döntő előtt nem kerülhet össze. Novak a rajton erőnyerő, szerdán az orosz Mihail Juzsnyij, csütörtökön az amerikai John Isner, pénteken pedig a negyeddöntőben az argentin Juan Martin del Potro következhet. Del Potro ágán vannak még erős riválisok, például a kanadai Miloš Raonić, a lett Ernests Gulbis és az ukrán Alekszandr Dolgopolov.

Janko Tipsarevićnak ismét nem kedvezett a sorsolás. A belgrádi erőnyerő a rajton, a 2. fordulóban a bolgár Grigor Dimitrovval játszik, a harmadikban pedig mumusa, a francia Gilles Simon következhet. Ha e két akadályt mégis átugorná, Janko a negyeddöntőben a címvédő Nadalra fut.

Viktor Troicki a műsor szerint ma játszik a finn Jarko Nieminennel, s ha nyer, a 2. fordulóban Raonić következik.

Újra nagyszerűen szerepel a 19 éves Jovana Jakšić, aki a mexikói Poza Ricában döntős lett a 25 ezer dolláros összdíjazású női ITF-tornán. Jakšić a negyeddöntőben a lényegesen magasabban rangsorolt kanadai Stephanie Dubois feletti fölényes győzelemmel alapozta meg a sikert, hisz azután az elődöntőben egy teljesen ismeretlen mexikói lányt győzött le, és az éjjel a serlegért az amerikai Julie Cohen volt az ellenfele. Cohennak van már rossz tapasztalata szerbiai teniszezőnőkkel, hisz tavaly nyáron Bakuban őt győzte le Bojana Jovanovski a serlegmeccsen. Jakšić az elmúlt két hétben már több mint 100 helyet javított, tegnap a naprakész listán a 262. helyet foglalta el, s ha Cohent is legyőzte, ma a 251–254. helyen találja magát.

Nem volt sikeres viszont a római challenger selejtezőjében a zombori Filip Krajinović, aki az első játszmát megnyerte a finn Laaksonen ellen, a másodikban a 11., a döntő játszmában pedig a 7. játékot veszítette el a saját adogatásán, amit utóbb már nem tudott megfordítani.

MONTE-CARLO. – A férfitorna 1. fordulójában: Kohlschreiber–Bellucci 6:4, 6:2, Dolgopolov–Tomić 6:2, 6:4.

KATOWICE. – A női torna negyeddöntőjében: Kvitova–Martić 6:3, 6:2, Cadantu–Peer 5:7, 6:3, 6:3, Vinci–Ka. Pliškova 6:1, 6:0, Beck–Camerin 7:6, 6:0, elődöntő: Kvitova–Cadantu 6:0, 6:4, Vinci–Beck 6:1, 6:0.

HOUSTON. – A férfitorna negyeddöntőjében: Williams–Ramirez 7:6, 1:6, 6:4, Almagro–Lorenzi 6:4, 6:4, Isner–Berankis 6:3, 3:6, 6:3, Monaco–Ginepri 6:1, 6:0, elődöntő: Almagro–Williams 6:2, 6:1, Isner–Monaco 1:6, 6:4, 6:4.

CASABLANCA. – A férfitorna negyeddöntőjében: Robredo–Paire 7:6, 2:6, 6:0, Wawrinka–G. Lopez 6:1, 6:2, Anderson–Žemlja 6:4, 6:4, Kližan–Haase 7:5, 6:1, elődöntő: Robredo–Wawrinka 1:6, 6:3, 6:2, Anderson–Kližan 2:6, 6:4, 6:2.

POZA RICA. – A női ITF-torna negyeddöntőjében: Jakšić–Dubois 6:1, 6:4, elődöntő: Jakšić–Zacarias 2:6, 7:5, 6:1.

RÓMA. – A challenger selejtezőjében: Laaksonen–Krajinović 4:6, 7:5, 6:4.