2024. szeptember 12., csütörtök

Ivanović kezd Stuttgartban

Szerbia válogatottja a hétvégén Németország vendége a Fed-kupában. A szlovákoktól elszenvedett niši vereség után a szerb női teniszválogatott minősítőre kényszerült, s a Világcsoport I-ben maradásért nehéz ellenfelet kellene legyőzni. A mérkőzést szombaton 14 órakor Mona Barthel és Ana Ivanović nyitják, azt követően pedig Angelique Kerber és Bojana Jovanovski csatáznak. Vasárnap 11 órától a két legjobb, Kerber és Ivanović találkozik, s azután már tudható lesz, hogy a további meccseknek lesz-e tétje. Ha igen, akkor Barthel és Jovanovski mérkőzése következik, majd a páros, amelyre a kapitányok a Lisicki/Grönefeld- és Dolonc/Krunić-duót nevezték.

A német válogatott a mérkőzés nagy esélyese, s ha nem történik meglepetés, a szerb válogatott jövőre a Világcsoport II-ben játszik a minősítők további veszteseivel, valamint az alacsonyabb rangú minősítők győzteseivel.

A hétvégi műsor, elődöntő: Olaszország–Csehország (címvédő), Oroszország–Szlovákia, a Világcsoport I. minősítője: Németország–Szerbia, Svájc–Ausztrália, Spanyolország–Japán, USA–Svédország, a Világcsoport II. minősítője: Belgium–Lengyelország, Franciaország–Kazahsztán, Argentína–Nagy-Britannia, Ukrajna–Kanada.

Đoković elődöntős

A monte-carlói tenisztorna negyeddöntőjében Novak Đokovićnak 77 perc is elég volt arra, hogy két szettben legyőzze a finn Jarkko Nieminent. A szerb teniszező lényegesen jobb játékkal rukkolt elő, mint az előző két meccsén, ami biztató a francia Richard Gasquet-t búcsúztató Fabio Fognini elleni szombati elődöntő előtt. Az olasz teniszező ellen a világelsőnek 4:0-s az eddigi mérlege.

A torna alsó ágán a címvédő spanyol Rafael Nadal és a francia Jo-Wilfried Tsonga vívják ma az elődöntőt. Nadal nehezen nyerte meg zsinórban 45. meccsét a hercegségben, hisz a 22 éves bolgár Grigor Dimitrov kemény diónak bizonyult. A döntő játszmában 4:4-ig haladtak fej fej mellett, ekkor a spanyol elnyerte ellenfele adogatását, s ezzel a meccset is eldöntötte.

Nagyszerűen szerepel Dušan Lajović a 30 ezer dolláros római challenger tornán. Két újabb sikerével a szerb bejutott az elődöntőbe, ahol a német Julian Reisterrel találkozik.