2024. szeptember 12., csütörtök

A végállomás: negyeddöntő

A negyeddöntőnél tovább egyik szerbiai teniszező sem jutott az e heti tornákon. Jelena Janković Stuttgartban a nyolcaddöntőben esett ki a német Sabine Lisicki elleni vereség révén, Viktor Troickit a bukaresti negyeddöntőben a cseh Lukas Rosol győzte le, Janko Tipsarević és Ana Ivanović, szintén a negyeddöntőben veszített a spanyol Guillermo Garcia Lopez, illetve az orosz Marija Sarapova ellen.

Az első helyen kiemelt Tipsarević jól kezdett Bukarestben, hisz a vártnál is könnyebben múlta felül a kolumbiai Santiago Giraldót, utána azonban három játszmában, nagy csatában kikapott a világranglista 87. helyén álló Lopeztől, aki ellen így a mérlege már 0:2.

Jelena Janković egy meglehetősen hullámzó színvonalú meccsen veszített Lisicki ellen. Mindketten esetenként óriási labdameneteket nyertek, de sorozatban is gyártották az érthetetlen hibákat is, így a valamivel sokoldalúbb és jobban adogató német került ki győztesként, aki ezúttal az idegeit is ellenőrzés alatt tudta tartani. Janković a stuttgarti nyolcaddöntővel megőrizte a ranglista 18. helyét, vele szemben viszont Ana Ivanovićnak már szavatolva a haladás, függetlenül, hogy a negyeddöntőben három játszmában veszített Sarapovától.

Viktor Troicki csak az első négy játékban volt egyenrangú Rosollal. A cseh ekkor nyerte el először a szerb adogatását, amit követően Troicki már csak két játékot tudott nyerni. Esetében némi vigasz, hogy megállt a lejtőn, esetleg egy helyet még halad előre is, amivel visszaszerezhet egy keveset az elveszített önbizalmából.

A stuttgarti női torna újabb meglepetése az amerikai Bethanie Mattek győzelme az olasz Sara Errani ellen, Barcelonában pedig a csütörtöki műsort az eső mosta el, így tegnap gyorsított ütemben folyt a műsor, ami nem okozott gondot a címvédő Rafael Nadalnak, hisz könnyen győzött a francia Benoit Paire ellen, és a negyeddöntőben honfitársával, a japán Kej Nisikorit búcsúztattó Albert Ramosszal mérkőzött.