2024. szeptember 12., csütörtök

Tipsarević a lejtőn maradt

Janko Tipsarević Madridban nem védi meg a tavalyi 360 pontot, hisz tegnap, az 1. forduló meccsén, két játszmában veszített az argentin Juan Monacotól. A vereség azt jelenti, hogy a Mestertorna kétszeres szerb résztvevője továbbra is a lejtőn van, s már a napokban kieshet a legjobb tíz közül, ha Nicolas Almagro, Tommy Haas vagy Miloš Raonić a spanyol fővárosban elegendő pontot gyűjt az előzéshez. Novak Đoković hétfőn késő este megtudta, hogy a 2. fordulóban a bolgár Grigor Dimitrovval játszik. Dimitrov jó meccsen győzte le a spanyol Javier Martit, és harmadik alkalommal mérkőzhet a világelsővel. Eddigi két meccsüket, tavaly Sanghajban és az idén Indian Wellsben, Đoković magabiztosan nyerte. A női tornán kiesett Agnieszka Radwanska, így a szerb Ana Ivanović, ha az este nyert a dél-afrikai Chanelle Scheepers ellen, a 3. fordulóban nem a lengyel mumusával, hanem a fiatal brit Laura Robsonnal találkozik.

Sikerrel rajtolt az üzbegisztáni Karsiban a Filip Krajinović. A zombori az 1. fordulóban három játszmában győzte le a francia Lucas Pouillet, és a negyeddöntőért lényegesen nehezebb rivális, a torna 3. kiemeltje, a ranglistán 187. orosz Konsztantin Kravcsuk következik.

A trnavai női ITF-tornán elkészítették a sorsolást. A 3. kiemelt Vesna Dolonc a selejtezőből vár ellenfelet, a 4. kiemelt Czink Melinda az argentin Paola Ormaecheával találkozik, míg Aleksandra Krunić peches volt, hisz az 1. kiemelt, 20 éves kassai Jana Čepelovával kerül szembe, akit február elején ismerhettünk meg, amikor Nišben, a Fed-kupa meccsén legyőzte Bojana Jovanovskit.