2024. szeptember 9., hétfő

Đoković a negyedik helyre esett vissza az ATP-ranglistán

Novak Đoković két pozíciót rontva a negyedik helyen áll a hétfőn közzétett ATP tenisz világranglistán.

Đoković 5560 ponttal a negyedik. Címét az US Openen nem sikerült megvédenie, ugyanis a harmadik körben négy szettben is kikapott az ausztrál Alex Popirintől, ezzel 1900 pontot veszített.

Az első helyen lévő, olasz Jannik Sinner (11 180) előnyét az növelte, hogy tegnap este New Yorkban háromszettes győzelmet aratott az amerikai Taylor Fritz ellen, aki öt helyet lépett előre a hetedik helyre.

A német teniszező, Alexander Zverev két hellyel a második helyre lépett, míg a spanyol Carlos Alcaraz megőrizte harmadik helyét.

Daniil Medvegyev és Andrej Rubljov orosz teniszezők megtartották az ötödik és hatodik helyüket, míg a lengyel Hubert Hurkacz, a norvég Kasper Ruud és a bolgár Grigor Dimitrov egy-egy helyet visszaesett, így a nyolcadik, kilencedik és tizedik helyet foglalják el.

A szerb teniszezők közül Miomir Kecmanović egy hellyel, 980 ponttal az 53. helyre lépett előre, Dušan Lajović pedig egy pozíciót javított, és 811 ponttal a világ 65. játékosa. Györe László 10 hellyel visszaesett a 119. helyre 491 ponttal, Hamad Međedović pedig egy hellyel lépett előre, 440 ponttal a 136. helyre.

Nyitókép: Archívum (Fotó: Beta/AP)