2024. szeptember 27., péntek

Lavert ünnepelték Berlinben

Az egykori híresség és élő legenda, Rod Laver tiszteletére a hétvégén Berlinben hetedszer rendezték meg a róla elnevezett, bemutató jellegű versenyt, amelyben Európa és a világválogatott mérkőztek meg Björn Borg és John McEnroe kapitányok irányításával. Az idei meccs után Európa 5:2-re vezet. A 6 fős csapatok találkozóját idén Európa 13:11-re nyerte meg, elsősorban Carlos Alcaraz teljesítménye – két győzelem egyéniben és egy párosban –, valamint a különleges pontozás révén (a győzelmek első nap 1, második nap 2, harmadik nap 3 pontot érnek). Jövőre San Franciscóban új kapitányokkal, Yannik Noah-val és Andre Agassival bonyolítják le a revüt, amelyen a győztes csapat tagjai hivatalosan 250 ezer, a vesztesé pedig 150 ezer dollárt kapnak.

A pekingi női torna selejtezőjében Gálfi Dalma nyert a rajton, és a tábláért a 20 éves és a ranglistán 203. fehérorosz Aliona Faleijel mérkőzik.

A múlt heti dél-szerbiai kitartó esőzés következménye, hogy Kuršumlijska Banján egyidejűleg két női ITF-tornát tartanak. Csak vasárnap kezdődött meg a múlt hétre kiírt 15 ezres torna, ugyanakkor indult az e heti 75 ezres (Udvardy Panna az első kiemelt) selejtezője is. A kuriózum, hogy néhány teniszezőnő egyszerre mindkét mezőnyben érdekelt.

BERLIN. – Laver-kupa: Európa–Világ 13:11.
CSENGTU. – ATP-torna, negyeddöntő: Hanfmann–Martinez 7:6, 6:2, Sang–Bublik 6:4, 7:6. Elődöntő: Musetti–Kacsmazov 6:4, 6:2.
HANGCSOU. – ATP-torna, negyeddöntő: Bu–Kukuskin 6:4, 6:2, Dzsang–Carballes 6:4, 6:3. Elődöntő: Čilić–Nakashima 6:4, 7:6.
PEKING. – WTA-torna, selejtező: Gálfi–H. Csang 6:1, 6:3, Birrell–Stevanović 6:0, 6:1.

 

Nyitókép: Az európai csapat a Laver-kupa serlegével (Fotó: Beta/AP)