2024. szeptember 3., kedd

Felix nem bízta a szerencsére

Felix Auger-Aliassime pályafutása már kilencedik döntőjét játszotta vasárnap Rotterdamban. A sorozat 2019-ben Rióban kezdődött el, amikor a tehetséges kanadai Györe Lászlótól veszített, majd a következő hét serlegmeccsen is alulmaradt. Az „átok” végre megtört, Felix a hollandiai tornán semmit sem bízott a szerencsére, mindkét játszmát breakkel nyitotta, nagyon jó teljesítménnyel leiskolázta a görög Sztefanosz Cicipaszt, így először nyert tornát.

Miomir Kecmanović táblára jutott Rióban. A belgrádi simán győzte le a kolumbiai Hugo Dellient, és az 1. fordulóban is esélyes, hisz a ranglistán csak 224. brazil Felipe Meligeni lesz az ellenfele.

Filip Krajinović sérülésre hivatkozva visszalépett a dohai szerepléstől, a görög Maria Szakari meg Dubajba nem megy. A görög helyére az amerikai Danielle Collinsot tették meg 5. kiemeltnek, így az Australian Open döntőse az 1. fordulóban nem kényszerül csúcsrangadóra a címvédő Garbine Muguruzával.

A múlt heti tornákon Casper Ruud a 7. Reilly Opelka a 3., Anett Kontaveit pedig a 6. titulust szerezte meg.

Tegnap kiadták az új ranglistákat, és Novak Đoković a 360. hetét kezdte meg az élen. Szavatolt neki a 361. is, viszont ha a szerb nem nyer a jövő héten Dubajban, az orosz Danil Medvegyev pedig elviszi az acapulcói serleget, február 28-án névcsere történik a ranglista élén.

Auger-Aliassime nagyobb, Cicipasz kisebb tálat kapott (Fotó: Beta/AP)

Auger-Aliassime nagyobb, Cicipasz kisebb tálat kapott (Fotó: Beta/AP)

ROTTERDAM. – A férfitorna döntőjében: Auger-Aliassime–Cicipasz 6:4, 6:2.
BUENOS AIRES. – A férfitorna döntőjében: Ruud–Schwartzman 5:7, 6:2, 6:3.
DALLAS. – A férfitorna döntőjében: Opelka–Brooksby 7:6, 7:6.
RIO DE JANEIRO. – A férfitorna selejtezője dönrőjében: Kecmanović–Dellien 6:2, 6:4.
SZENTPÉTERVÁR. – A női torna döntőjében: Kontaveit–Szakari 5:7, 7:6, 7:5.