2024. július 17., szerda
A CSOPORT

A bírói hibák sem állták útját Mexikónak

Mexikó válogatottjának győzelmével ért véget a Brazíliában zajló labdarúgó-világbajnokság második mérkőzése. Miguel Herrera csapata 1:0-ra nyert Kamerun ellen az A csoport meccsén, de nehezen csikarta ki a győzelmet, a kolumbiai játékvezetői hármas ugyanis két gólt is elvett a mexikóiaktól.

A kezdeti tapogatódzás után Mexikó enyhe dominanciába került, aminek a 12. percben meg is lehetett volna az eredménye, Herrera beadásából Dos Santos talált be, amit les miatt nem adott meg Wilmar Roldán sípmester – a visszajátszásokból egyértelművé vált, tévesen.

Alig múlott el három perc, Kamerun is gólt lőtt, ők valóban lesről, már a bírói sípszót követően, nincs vita. A Szelídíthetetlen Oroszlánok negyedórája következett, a 22. percben Assou-Ekotto lógott meg a bal szélen, keményen a tizenhatos közepére passzolt, Eto'o lövése után a labda a bal kapufát érintve vágódott az alapvonalon túlra. Két perccel később óriási kapu előtti kavarodás után ismét Mexikó válogatottjai lélegezhettek föl.

Kis híján félóra telt el a meccsből, amikor újabb kolosszális bírói tévedésnek lehettünk szemtanúi. A kárvallottak ismét a mexikóiak. Szögletet végeztek el, a beadás egy kameruni fejen Dos Santos elé csúszott, ő pedig a hálóba továbbította. Szó sem volt lesről, szabályos gól született. Ennek ellenére az eredményjelzőn: 0:0.

A második játékrész elején ismét nagy mexikói helyzetet jegyezhettünk fel, Dos Santos kiugratásából Peralta veszélyeztetett, Itandje kiválóan reagált. Újabb veszélyes szituációt az 58. percben hozott a találkozó, Assou-Ekotto szabadrúgása vágódott szögletre egy védőről. A 61. percben már nem volt menekvés, megszületett a meccs első, megadott találata is: ismét szélsebesen fejlődött fel a mexikói támadás, Dos Santos tüzelt, Itandje védett, de az érkező Peralta már nem kegyelmezett, belőtte a mexikóiak 3 pontot eredményező gólját. A végéig kameruni oldalon még Moukandje és Assou-Ekotto, mexikói részről pedig Chicharito veszélyeztetett, gól azonban nem született.

A mérkőzés jegyzőkönyve: Mexikó–Kamerun 1:0 (0:0)

Natal, Arena das Dunas, 39 ezer néző, vezette: Wilmar Roldán (kolumbiai). Góllövő: Peralta a 61. percben.

Mexikó: Ochoa, Rodriguez, Marquez, Herrera (Salcido, 90+2.), Layun, Dos Santos, Moreno, Guardado (Fabian, 69.), Peralta (Hernandez, 73.), Aguilar, Vazquez. Szövetség kapitány: Miguel Herrera.

Kamerun: Itandje, Assou-Ekotto, Nkoulou, Djeugoue (Nounkeu, a szünetben), Song (Webó, 79.), Moukandjo, Eto'o, Choupo-Moting, Chedjou, Mbia, Enoh. Szövetségi kapitány: Volker Finke.