2024. július 27., szombat

Gazdaság

Hévismétlésre készül

Szigorított biztonsági intézkedések mellett tartotta meg Donald Trump előző amerikai elnök a múlt szombaton az – újraválasztás reményében – első kampánygyűlését amióta július 13-án – egy szabadtéri rendezvényen – lőfegyverrel merényletet hajtott végre ellene egy fiatal férfi. A támadás során Trump a jobb fülén sebesült meg.
Tóth D. Lívia felvétele

„Üres” áramszámlák

A júniusi fogyasztás elszámolása nélkül érkeztek meg a villanyszámlák egyes újvidékiekhez – jelentette a Szerbiai Villamosenergia-elosztó (EDS) újvidéki központja. Közleményükben kiemelik: az érint...

Sorakoznak az adókötelezettségek

Júliusban még két adókötelezettséget kell teljesíteniük a polgároknak az adóhivatal hivatalos naptára szerint, de a hivatal honlapján közzétették az augusztusi befizetések határidejét is. A naptár szerint augusztus 5-éig le kell adniuk a júliusi hónapra vonatkozó adóbevallásaikat az előadóművészeknek.

Jövőre átlépjük a mágikus határt

Most először sikerült meghaladnunk a 100.000 dináros bérátlagot – reagált Siniša Mali pénzügyminiszter a Köztársasági Statisztikai Intézet lapunkban is közölt kimutatására, mely szerint májusban a fizetések nettó átlaga 100.
Pixabay

Olcsóbb lesz a dízel és a benzin is

Szerbiában a következő hét napban az eurodízel maximális kiskereskedelmi ára 202 dinár lesz literenként, míg a benziné 191 dinár.