2024. szeptember 13., péntek

Több párt is átadta jelöltlistáját a tartományi választásokra

Átadta jelöltlistáját a tartományi választásokra a Szerb Haladó Párt, a Demokrata Párt, a Szerb Szocialista Párts és a Vajdasági Szociáldemokrata Liga. A listák átadása közben a tartományi parlament épülete előtt tülekedésre került sor a szocialisták és a Liga tagjai között.

Elsőként a haladók adták át a jelöltlistát, amit 6844 polgár támogatott aláírásával. A tartományi kormány élére Maja Gojkovićot jelölték, aki az összegyűlt újságíróknak kijelentette, hogy Vajdaság jobb vezetést érdemel, amely a köztársasági hatalommal összhangban dolgozik az itteni polgárok érdekében.

A demokraták listáját  Miroslav Vasin, eddigi tartományi titkár vezeti. Vasin közölte, hogy csupán néhány óra alatt összegyűjtöttek több mint 7000 támogató aláírást. Leszögezte, hogy a demokraták Vajdaság autonómiájának erősítésért küzdenek, mert szükség van a tartományi hatáskörök kibővítésére.

Amennyiben a választási bizottság elfogadja a jelöltlistákat, a szavazócédulákon első helyen a haladók, másodikon a demokraták szerepelnek, őket pedig a szocialisták és a Liga követi majd.