2024. szeptember 13., péntek
VMDP-KÖZLEMÉNY

A vajdasági magyarok érdeke is

„A Vajdasági Magyar Demokrata Párt üdvözli a Magyar Országgyűlés döntését a kötelező kvótákkal kapcsolatos népszavazás kiírásáról, és támogatja Magyarország kormányát a betelepítési diktátumok elleni küzdelemben. Ez most nem csak elsőrendű fontosságú magyar nemzeti ügy, de sikere esetén a régióban élő többi nemzet számára is precedens értékű történelmi tett lehet, s meggyőződésünk szerint a vajdasági magyarokat is védeni fogja a migránsvándorlások meg-megújuló hullámaitól.

A VMDP szerény lehetőségei ellenére is mindent megtesz annak érdekében, hogy azok a vajdaságiak, akik magyar állampolgársággal is rendelkeznek, a lehető legnagyobb számban vegyenek részt a véleménynyilvánításban, és utasítsák el az EU vezetőinek a kötelező kvótákra vonatkozó nyomásgyakorlási kísérletét.

Egyúttal felszólítjuk a Vajdaságban működő magyar politikai pártokat és mozgalmakat, hogy valljanak színt, és már kiírását megelőzően, de különösen azt követően a népszavazás minél sikeresebb lebonyolítását, a vajdaságiak mozgósítását szóval, tettel és logisztikával hatékonyan támogassák!” – olvasható a VMDP Csorba Béla pártelnök által aláírt közleményében.