2024. szeptember 16., hétfő

Az USA nagykövete Újvidéken tárgyalt

Michael Kirby a Bojan Pajtićtyal folytatott megbeszélésen (Fotó: Ótos András)

Michael Kirby a Bojan Pajtićtyal folytatott megbeszélésen (Fotó: Ótos András)

Michael Kirby, az Amerikai Egyesült Államok (USA) szerbiai nagykövete szerdán a tartományi székvárosban Bojan Pajtić tartományi kormányfővel, Branislav Bogaroškival, a tartományi kormány alelnökével és Miloš Vučević újvidéki polgármesterrel tárgyalt. Az USA szerbiai nagykövete a tartományi kormány képviselőivel többek között a mezőgazdaság fejlesztési lehetőségeiről beszélgetett, áll a tartományi kormány közleményében. Bogaroški az amerikai nagykövetnek bemutatta a tartományi kormány mezőgazdasági programjait, valamint kihangsúlyozta, hogy immár ötödik éve Vajdaság a tartományi mezőgazdasági költségvetés kétharmadát a vízgazdálkodásba fekteti. A kormányalelnök hozzátette, hogy az idén a vízgazdálkodásra 4 milliárd dinárt fordítanak.

Bojan Pajtić tartományi kormányfő kihangsúlyozta, hogy az utóbbi években a tartományi adminisztráció mindent megtett a külföldi befektetők Vajdaságba csábításáért, majd kiemelte, hogy a tartomány multietnikus volta példaként szerepel Európa, sőt az egész világ előtt.

Az USA belgrádi nagykövete megjegyezte, hogy felismerhető és nyomon követhető a tartomány minden igyekezete és erőfeszítése, és reményét fejezte ki, hogy a tolerancia és az együttműködés továbbra is jellemezni fogja a tartomány fejlődését.