2024. szeptember 16., hétfő

Pajtić: Vučićnak nincsenek eredményei

A DP elnöke szerint Vučić „radikális sovinisztából” „neoliberális autokratává” vált

Vučić nem tudja elfedni a tényt, hogy három éve hatalmon van, eredményei pedig lesújtóak, írhat ahány szerzői szöveget csak akar – írja Bojan Pajtić a Demokrata Párt elnöke annak kapcsán, hogy a kormányfő néhány napja szerzői szöveget jelentetett meg a Blic napilapban.

Most ő is szerzői szöveggel jelentkezett ugyanitt.

„Kevesebb korrupciót ígért, az növekszik. Az eladósodás csökkenését ígérte, az ország közadóssága növekedett. Nagyobb termelést ígért, az visszaesőben van. Azt ígérte, nem csökkenti a nyugdíjakat, a nyugdíjak csökkentek” – áll a szövegben.

Mint kiemelte, Szerbia a Világgazdasági Fórum jelentése szerint a 144 ország között a lista legaljára került az intézmények minősége alapján, a kormány tékozló fogyasztása miatt és más mutatók alapján.

A DP elnöke azzal vádolta meg Vučićot, hogy „radikális sovinisztából” „neoliberális autokratává” vált és nem csak az elittel van összetűzésben, hanem a polgárokkal és saját magával is.

A kormányfő hétfői szövegében ugyanis azt írta, hogy az ország megváltoztatására tett erőfeszítései miatt összetűzésbe került a társadalom elit részével.