2024. október 19., szombat

Csaknem húsz percig járkált némán

Péntek este Donald Trump közel 20 percig némán sétálgatott a színpadon egy detroiti gyűlésen, miután elromlott a mikrofonja. Az egykori amerikai elnök és republikánus elnökjelölt éppen a vámokról beszélt, amikor a hangosítás leállt, ő pedig hiába próbálta megjavítani a mikrofont. A közönség "USA!" és "Szeretjük Trumpot!" kiáltásokkal biztatta, miközben Trump láthatóan idegesen, néha a hátát fordítva a közönségnek, fel-alá járkált a színpadon.

Ez már a második alkalom volt egy héten belül, hogy technikai probléma miatt félbeszakították a gyűlését. Korábban hétfőn egy másik beszéde szakadt meg, amikor orvosi segítséget kellett nyújtani néhány nézőnek a forróság és a zárt tér miatt.

Ezúttal Trump tehetetlenül állt, miközben a kivetítőkön „Technikai nehézségek” és „Bonyolult” feliratok jelentek meg. Trump gyakran kommentálja a rendezvényei technikai részleteit, beleértve a mikrofonokat és a telepromptereket. 

Trump segítői általában több tartalék mikrofont is hoznak magukkal, de nem világos, miért nem adtak neki azonnal egy másikat.

Kamala Harris, Trump ellenfele, a mikrofonos incidensre egy videóval reagált, amelyen a zavart Trump látható, azzal a szöveggel, hogy talán már nincs meg benne az energia ahhoz, hogy újra elnök legyen. Az X platformon (korábbi Twitter) azt írták: „A kimerült Trump ügyetlenül köröz a színpadon, miután a mikrofonja elromlott.”

A közönség egyre hangosabb lett, végül közel 20 perc elteltével egy segítő hozott Trumpnak egy működő mikrofont. Trump megjegyezte: „Nem fogom kifizetni ennek az ostoba cégnek a számláját. Nem fizetek, aztán meg majd az lesz a hír, hogy Trump nem fizetett a szerződés szerint."

80 éves a Magyar Szó, Magyar Szó Online kiadás

Nyitókép: Donald Trump (Forrás: Beta)