2024. szeptember 5., csütörtök

Többórás lesz a haladók nagygyűlése

Fellép Oliver Mandić, a Riblja čorba és Aca Lukas

Ivica Dačić külügyminiszter, a hatalmi Szerbiai Szocialista Párt elnöke árult el részleteket a Szerbia jövője elnevezésű államfői kampány belgrádi, holnap megtartandó nagygyűlésével kapcsolatban.

Szavai szerint grandiózus rendezvényre számíthatnak a Belgrádba utazók, amely mindenkinek bizonyítani hivatott, hogy kinek, illetve melyik politikai erőnek, vagy erőknek a legnagyobb a támogatottsága az országban. Dačić arra biztatott mindenkit, hogy vegyenek részt a nagygyűlésen.

A rendezvény több órán át fog tartani és legalább tízszer, tizenötször többen vesznek rajta részt, mint az ellenzék múlt heti tüntetésén, közölte Dačić, mondván, hogy a nagygyűlés 16 órakor Aca Lukas koncertjével kezdődik a Szerbiai Képviselőház épülete előtt, ezt követően a Riblja čorba együttes szórakoztatja az érdeklődőket, majd 18 órától Aleksandar Vučić államfő, a Szerb Haladó Párt elnöke tartja meg alkalmi beszédét. Ezután a hatalmi koalíció képviselői is felszólalnak, a rendezvény pedig Oliver Mandić koncertjével fejeződik, taglalta a programot a szerbiai diplomácia vezetője a Pink tv-nek nyilatkozva, majd a rendezvényre az ellenzék képviselőit is meghívta, mondván, hogy a hatalom összejövetelei békések, bárki részt vehet azokon. Az ellenzék kapcsán Dačić azt is megjegyezte, hogy nincsen az a választási rendszer, amely az ellenzékből győztest fabrikálhatna.

Nemcsak a szerbiai külügy első embere, hanem Željko Mitrović, a Pink RTV tulajdonosa is a nagygyűlésen való részvételre buzdította Szerbia minden olyan polgárát, aki „tiszta szívű és nem idióta”.