2024. július 18., csütörtök

Magyarock a nyitónapon

A soproni VOLT Fesztiválon a The Prodigy, Billy Idol, a Massive Attack

Június 30-án, a VOLT Fesztivál nyitónapján nem mást találtak ki a szervezők, mint hogy magyar rock napot kínálnak a közönségnek, ezzel akkora energiát biztosítva a fesztivál többi napjához, hogy akár ismét rekordok dőlhetnek. Nem más lép fel szigorú egymásutánban a VOLT-on 30-án, mint az Omega, az Edda és a Tankcsapda. A nyitónap csemegéje lesz emellett természetesen a Deák Bill Blues Band és a Lord is. Az Omega majdnem 50, az Edda 30 éves, ha pedig rockest, akkor semmiképp sem maradhat ki a Tankcsapda, akik minden évben hatalmasat zúznak a soproni Lővérekben. Ha már a magyar fellépőknél tartunk, említsünk meg néhányat, természetesen a teljesség igénye nélkül és azzal a kitétellel, hogy a VOLT Fesztivál honlapján ( www.volt.hu ) minden megtalálható, egyelőre azonban napi bontás nincs.

Szóval lesz 30-a és július 3-a között Kispál és a borz (ami azért is fontos a Kispál-rajongóknak, mert kiderült, hogy a Szigeten adják utolsó koncertjüket, így őket még csak lehet Sopronban élvezni), de Lovasi fellép a Kiscsillaggal is. Lesz még Hobo, Kowalsky meg a Vega, Depresszió, Quimby, Ákos, 30Y, Irie Maffia, Csík zenekar, Péterfy Bori, Zagar, Neo is.

Ha pedig az idei „nagy” külföldi nevekről beszélünk, akkor ki kell emelnünk, hogy jön a The Prodigy. A zenekar legutóbbi VOLT-os fellépésén igazi őrület alakult ki, remélhetőleg az idén sem várható másként.

Az elektronikus zene kedvelői sem maradnak csemege nélkül, hiszen az idén is a VOLT Fesztivál vendége lesz TIGA, de a francia Air formáció is.

Ebben az évben sikerült azt az előadót is elcsábítani a VOLT-ra, aki már jó ideje vezeti a fesztivál kívánságlistáját, ő pedig nem más mint Dub FX, a világ leghíresebb utcai muzsikusa. Dub FX zenéjéhez loop- és effektpedálokat használ, ezekkel keveri össze a saját beatbox, vokál, baseline és ének/rap hangjait, amik egymásra épülő rétegekként olyan hatást keltenek, mintha egy teljes zenekar játszana – írják róla a dubfx.hu honlapon. Szintén érdekes csemegének bizonyul a Parov Stelar Band fellépése, akik az elektro-jazz világába kalauzolnak bennünket.

Aki szállást szeretne a fesztivál területén belül, azonnal nézzen körül, de aki máshol szeretne alvóhelyet, annak is ajánlatos minél előbb azt lefoglalnia. Kedvezményes jegyeket elővételben május 31-ig lehet váltani, a napijegy 7990, a bérlet pedig 19 990 forintba kerül. Minden további információ a szálláshelyről és a programokról megtalálható a folyamatosan frissülő www.volt.hu címen.