2024. július 18., csütörtök

Több mint háromszázezer vendég

Nagybecskereki sörnapok
Tegnapi fotónk a rendezvény egyik színhelyén, a Búza téren készült (Fotó: Kecskés István)

Vasárnap este Nagybecskereken befejeződtek a 25. Sörnapok. A szervezők első értékelése szerint az öt napig tartó, jubiláris rendezvénynek több mint háromszázezer vendége volt, amivel megdőlt az eddigi látogatottsági rekord.

A vendégek harminc sörfajta és a nyolc helyszínen zajló gazdasági, szórakoztató, zenei és művelődési jellegű rendezvények között válogathattak. Bemutatták Nagybecskerek gazdag kulturális örökségét, szerepeltek külföldi és hazai műkedvelők, felléptek a legjobb hazai együttesek és zenészek. Emellett számos kísérőrendezvény volt, kezdve a vállalkozók kiállításától (Inocoop) a Sörnapok negyed évszázados fennállására visszatekintő kiállításig. A rendezvényt Nagybecskerek városa és a Turisztikai Központ szervezte.

Az első Sörnapokat annak idején a nagybecskereki sörgyár megalapításának a 240. évfordulója alkalmából szervezték meg. Annak ellenére, hogy a Béga menti városban már öt éve leálltak a sörgyártással, a Sörnapok mégis a város védjegye és az ország egyik legnagyobb turisztikai rendezvénye lett. Korábbi években az elfogyasztott sör mennyisége a rendezvényen 150 ezer liter körül volt.