2024. július 17., szerda

Ösztöndíj- és hitelpályázat egyetemi hallgatóknak

Október 31-éig jelentkezhetnek az egyetemi alapstúdiumok és szakfőiskolák hallgatói a Szerbiai Oktatásügyi Minisztérium ösztöndíj- és tanulmányi hitel pályázatára.

A feltételek nem változtak a korábbi évekhez viszonyítva, a 2010/2011-es tanévben is az államilag finanszírozott kategóriában tanuló hallgatók jelentkezhetnek, akik először iratkoztak be a téli szemeszterre, és szerbiai állampolgárok. Az ösztöndíj az elsőévesek számára nem áll nyitva, idősebb kollégáik esetében pedig a 8,5-es tanulmányi átlageredmény a feltétele. Hitelkérelem esetén viszont a tanulmányi átlag lehet 8,5-nél gyengébb, és az elsőévesek is pályázhatnak.

Még nem ismeretes, hogy az ösztöndíjak/hitelek összege növekszik-e vagy pedig marad a tavalyi szinten, azaz 6100 dinár lesz. Tekintettel arra, hogy a minisztérium az egyetemi otthonokban való elhelyezés és a menzák díjszabásától teszi függővé az ösztöndíjazás szintjét, egészen reálisnak tűnik, hogy az idén minden marad a tavalyi szinten, tehát az ösztöndíj/hitel és az elhelyezés/ellátás díja is.

A megfelelő kérdőívet 90 dináros áron Újvidéken, a Prosvetni pregled irodájában lehet beszerezni (Mihailo Pupin sugárút 28., tel. 021/457-331).