2024. július 17., szerda

Még hét nap, még öt nap…

A Szigeten hétfőn Tankcsapda-koncert – A fesztiválon fellép a világhírű barcelonai La Fura dels Baus színtársulat is Budapesti tudósítónktól

Még pontosan hét nap. Egy hét múlva kezdődik a Sziget Fesztivál. Hivatalosan. Nem hivatalosan már hétfőn lehet csápolni a két évtizedes fennállását ünneplő Tankcsapdára, egy nappal később, augusztus 11-én pedig azt lehet figyelni árgus szemmel, hogy ki mindenki érzi úgy, fel kell emelnie szavát a rasszizmus ellen.

Akárhogy is, a Sziget Fesztivál honlapján a fesztiválkezdetet jelző számláló ma a hetes számot mutatja. A honlap is, akárcsak a megrögzött Sziget-látogatók már az előző évi rendezvény utolsó napján megkezdik a visszaszámlálást. A Hajógyári szigeten – ahogyan arról korábban már beszámoltunk – az idén a programhelyszínek jelentősen átalakulnak. A Nagyszínpadon kizárólag külföldi sztárok kapnak helyet: öt nap alatt 25 fellépőt láthat a nagyérdemű. Emellett lesz egy „magyar nagyszínpad” is, az MR2, amelyen az első napon lép fel a 30Y és a Kispál és a Borz is – többek között.

A nyitónap lesz egyúttal az első olyan nap is, amikor bemutatkozik a fennállásának 30. évfordulóját ünneplő, világhírű barcelonai színtársulat, a La Fura dels Baus. A világ leglátványosabb színházi produkcióját az érdeklődők augusztus 12-étől 16-áig tekinthetik meg a Szigeten.

Érdekességképpen és azok számára, akik szeretnek időben érkezni mindenhová, elmondjuk: a Szigetre a mínusz 1. nap előtt, augusztus 8-án és/vagy 9-én csak beköltöző jeggyel lehet belépni, amely 3 ezer forintba kerül naponta. A jegy kiváltásával a vásárló tudomásul veszi, hogy a területen még építési munkálatok zajlanak és csak saját felelősségére léphet be, ráadásul azt sem rója fel senkinek, hogy a fesztivál idején egyébként meglévő infrastruktúrának csak egy része működik.