2024. július 18., csütörtök

Humanitárius koncert az autizmusban szenvedőkért

Az Újvidéki Vásár 1-es csarnokában ma, szombaton nyolc DJ engedi a zenét nyolc órán át

Nyolc DJ nyolc órán át engedi a zenét az újvidékiek, a környékbeliek, és minden érdeklődő számára szombat éjjel az Újvidéki Vásár 1-es csarnokában. A 8x8 címet viselő koncertet jótékonysági céllal szervezte a Jövő Fiataljai – Magyar Ifjúsági Egyesület, a bevételt az autisták újvidéki egyesületének ajánlották fel. A humanitárius rendezvényt felkarolta a Tartományi Képviselőház és az Újvidéki Vásár, majd számos támogató társult az ügy mellé, akik tegnap együttes sajtótájékoztatón hívták fel újra a figyelmet az eseményre, közöttük Milica Amidžić , a Telekom részéről, Goran Vasić , a vásár, Dragoslav Gavrančić , a z újvidéki Stan, Ágoston Fodor Laura , az OTP Bank, Snežana Repac , a városi kertészet, Tomislav Papić , az Elektrovojvodina részéről, továbbá Aleksandar Dujin zenész producerként, és a szervezők nevében Gimpel Ákos .

Egeresi Sándor, a Tartományi Képviselőház elnöke dicséretesnek nevezte ezt a fajta megmozdulást, hiszen a különbözőséggel élők megsegítése bizonyíték arra, hogy a toleranciát komolyan veszik az újvidékiek, a vajdaságiak, ezenkívül örömmel vette, hogy fiatalok részéről jött a kezdeményezés. Hasonló indítékkal vállaltak részt a szervezésben a közvállalatok, pénz- és más intézmények, akiknek a szervezők mellett különösen Olivera Brkić, az autizmussal élőket felkaroló társaság elnöke köszönte meg a támogatást. Mint mondta, az egyesület szülői összefogással jött létre, hiszen valamennyiüknek nagy lelkierőre, kitartásra, türelemre, áldozatkészségre és hitre van szükségük, hogy segíteni tudjanak. Az autisták nem betegek, hanem fejlődőképes személyek, akiknek nagy támogatásra van szükségük. A koncert bevételét többek között az egyesület berendezésére fordítják.

Gimpel Ákos, a Jövő Fiataljai – Magyar Ifjúsági Egyesület nevében jó szórakozást ígért a fiataloknak és érdeklődőknek a szombat este 22 órakor kezdődő rendezvényre, ahol reggelig Újvidék nyolc legjobb DJ-je szolgáltatja a zenét. Mint mondta, a kapukat már 20 órakor megnyitják, az ünnepélyes megnyitás azonban 21 órakor várható. Egeresi Sándor, a képviselőház elnöke és Goran Vasić, az Újvidéki Vásár igazgatója nyitják meg a rendezvényt, melyre ma már csak a helyszínen váltható belépőjegy 500 dinárért.