2024. július 18., csütörtök

Hivatalos értesítés nélkül

Az Újvidéki Egyetem illetékesei csupán a médiából értesültek arról, hogy a kért kvóta 90 százalékát pénzelni fogja az állam

Az Újvidéki Egyetem hivatalos értesítést még nem kapott arra vonatkozóan, hogy hány hallgató folytathatja mesterfokozatú tanulmányait a költségvetés terhére a folyó, azaz 2009/2010-es tanévben. Az egyetem 1369 elsős hallgató tanulmányainak a finanszírozását kérte, ezt a keretet a Tartományi Oktatásügyi Titkárság júliusban elfogadta, és mint nemrégiben kiderült, ha kissé megkésve is, de a közvélemény nyomására az oktatási minisztérium ígéretet tett, hogy a karok által benyújtott kérelem 90 százalékának eleget tesz. Ez azt jelenti az Újvidéki Egyetem esetében, hogy a költségvetés terhére kért 1369 helyből hozzávetőleg 1200-at pénzel majd az oktatási minisztérium.

Mint azt tegnap Tatjana Vranješevićtől, az Újvidéki Egyetem oktatási, tudományos és kapcsolattartási irodájának vezetőjétől megtudtuk, hivatalos értesítést még mindig nem kaptak erről, csupán a médiából értesültek, hogy a kért kvóta 90 százalékát pénzelni fogja az állam. Az értesítést a tartományi szervektől várják, még akkor is, ha július 2-ai döntésével az már jóváhagyta az egyetem által kért kvótát.

A bizonytalanság tehát nem ért véget, a minisztériumnak már rég válaszolnia kellett volna, hogy a karok, a hallgatók is tisztában legyenek vele: a megkezdett master/mesterfokozatú tanulmányaikat kinek a terhére folytathatják. Így az egyetem azt javasolta a karoknak, hogy szükség szerint adjanak ki bizonylatot a hallgatóknak a büdzsé terhére való tanulásukról, mert a tanév kezdetén csak így pályázhattak a diákszállókban, az étkezdéket így vehették igénybe, és így juthattak hozzá más kedvezményekhez.