2024. július 18., csütörtök

A karszalag kedvezményeket rejt

A Sziget Fesztivál látogatói múzeumba, uszodába, állatkertbe alacsonyabb belépődíjért juthatnak el

Habár a Sziget Fesztiválra szóló heti- és napijegyek ára igen borsos, nem árt tudni, hogy a karszalag nem csak és nem kizárólag a Hajógyári szigeten való tartózkodásra vehető igénybe.

A szervezők több budapesti intézménnyel való együttműködésének hála, a karszalaggal rendelkező Sziget-látogatók egy egész sor múzeumot, a Fővárosi Állatkertet, illetve néhány uszodát is kedvezményes árú jeggyel látogathatnak. Ráadásul a kedvezmények egy része nemcsak a fesztivál ideje alatt, hanem augusztus végéig érvényes. A feltétel csak annyi, hogy az ember felmutassa a múzeum pénztárán sértetlen karszalagját. Féláron lehet így bejutni a Műcsarnok Na, mi van? címet viselő kortárs magyar művészeti tárlatára, az ERNST Múzeum Lenmechanika című kiállítására, az Aquincumi Múzeumban látható Vénus és Hygieia birodalma címet viselő, a római szépségápolással foglalkozó tárlatra. A MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ félárú jegyet ad a karszalagosoknak a Festészet a Rákosi-korban című összeállítására, illetve a Magyar képregény és karikatúra a szocializmusban című tárlatra. Az irodalomrajongóknak ajánljuk a Petőfi Irodalmi Múzeum kedvezményét, amelyet többek között a 100 éves a Nyugat és az Éljen a Grund! (100 éves A Pál utcai fiúk) című kiállításra ad. A Terror Háza Múzeumban ötvenszázalékos kedvezménnyel látogatható a Szabadság a paplan alatt című kiállítás, míg a Magyar Nemzeti Galériában a Mátyás király öröksége – Késő reneszánsz művészet Magyarországon című tárlat várja a „szigetelőket”.

Persze, a felsorolás korántsem teljes, a Szépművészeti Múzeum, a Magyar Nemzeti Múzeum és más intézmények is részt vesznek a kedvezményakcióban.

Augusztus 20-ig az állatkert is beszáll az engedményadók sorába: egy sértetlen karszalag fejében 800 forintért lesz látogatható az Új Szavanna Kifutó, ahol komplex élő szavanna bemutatót láthatnak az érdeklődők, Magyarországon eddig még nem látott állatokkal.

És akkor még nem szóltunk a Szigeten túli kedvezményélet egy másik vetületéről: a méltán híres budapesti strandok látogathatóságának lehetőségéről. 11-én a Dagályban, 14-én a Római Strandfürdőben, 15-én a Palatinuson, 16-án a Csillaghegyi strandon lehet féláron, a hét többi napján 20 százalékos kedvezménnyel hűsölni szigetes karszalaggal.