2024. augusztus 18., vasárnap

Vannak még szabad helyek

Pótfelvételi a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon

A tanítói szakra még 3 állami költséges és 10 önköltséges hallgató számára van hely, az óvóképzésen pedig 13 állami és 4 önköltségesnek. A pótfelvételire szeptember 3-ig lehet jelentkezni, és ajánlatos mindkét szakot feltüntetni a jelentkezési lapon, előre írva azt, amelyik a felvételiző elsődleges célja.

A képességvizsgát 5-én tartják, 9-én pedig a felvételit magyar nyelv és irodalomból ,valamint általános műveltségből. A felvételi kérdések az elmúlt 5 évben eddig már realizált tesztek kérdéseiből állnak össze, ezeket a teszteket a kar honlapján lehet tanulmányozni. Az elsődleges ranglistát 10-én, a véglegeset 15-én teszik közzé. 51 pontszám alatt senkit sem vesznek fel, még ha akad is szabad hely. A beiratkozás két periódusban zajlik majd: szeptember 22-24-ig és október 3-6-ig. A mesterképzésre október 18-a és 20-a között lehet beiratkozni, a feltétel a 8,5-ös tanulmányi átlageredmény.

A tanítók továbbképzését akkor szervezik meg, ha lesz elég tanítói diplomával rendelkező jelentkező, a nem egyetemi szintű oklevéllel rendelkező óvónők esetében is ez a helyzet, nekik is szerveznek továbbképzést megfelelő számú érdeklődő esetén. Fontos, hogy a képzést mindenki a saját szakán végezheti el. A továbbképzés iránt érdeklődők szeptember 1-je és 15-e között jelentkezhetnek