2024. augusztus 18., vasárnap

Gólyafogadás

A legtöbb felsőoktatási intézményben tegnap fogadták ünnepélyesen az elsősöket, akik hétfőn már meg is kezdik tanulmányaikat. A szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon 40 tanítóképzőst és 15 óvóképzőst üdvözöltek, akik pénteken a Mayurba kirándulnak.

A tanítás számukra és a többi évfolyam számára is hétfőn kezdődik. A szabadkai Közgazdasági Karon több mint 1000 elsőst fogadtak tegnap. A gólyáknak a tanítás ma, a többieknek pedig hétfőn kezdődik meg. A szabadkai Építőmérnöki Karon 101 elsőéves hallgató van, és tegnap már mindenki számára meg is kezdődött az oktatás, azzal, hogy ezen a héten még a „bemelegítésen” lesz a hangsúly. A Műszaki Szakfőiskolán viszont a gólyák már hétfő óta melegítik a padokat. Akkor fogadták a 251 elsős hallgatót. A többi évfolyam hallgatóinak hétfőn kezdődik meg az oktatás.

Újvidéken a Magyar Tanszékre idén 30 elsős iratkozott be. Az elsősöket tegnap fogadták, ma már megkezdődik számukra az oktatás. A tanszéken, csakúgy mint legtöbb újvidéki egyetemi karon az idősebb hallgatóknak hétfőn, október 6-án kezdődik meg a 2008/09-es tanév.