2024. szeptember 3., kedd

Nyárbúcsúztató a SZIN-en

Sok jó zenével és egyéb programmal várja a Szegedi Ifjúsági Napok a fiatalokat
A Hiperkarma is fellép

Az Újszegedi Partfürdő mától, szerdától biztosan nem a csend oázisa, hiszen megkezdődött a SZIN, azaz a Szegedi Ifjúsági Napok, amely idén is színes programmal várja a szórakozni és kikapcsolódni vágyókat. Ezúttal is lesznek neves fellépők, nívós koncertek, mozizás, fürdés, sport és egyéb program, ha pedig minden igaz, az idő is megfelelő lesz minderre. Az idei SZIN augusztus 28-áig tart, és több helyszínen zajlik, hogy mindenki megtalálhassa azt, ami kedvére való.

A nagyszínpadon ma fellép a N.O.H.A., azaz a Noise Of Human Art, és elhozza a tőlük megszokott funkys, hiphopos drum and basst, és egyéb zeneműfajok ötvözetét. Holnap fellép a Bin Jip Harcsa Veronikával, majd az amerikai, világhírű Wheathouse, akik az I'm Just a Teenage Dirtbaggel énekelték be magukat a szívünkbe, pénteken pedig Diana King énekel, akit a fúziós reggae megteremtőjeként is emlegetnek. Szombaton Kelis r&b énekesnő és a Danko Jones rock trió feledtetik az egybegyűltekkel a hétköznapok gyötrelmeit.

Természetesen lesznek magyarországi előadók is, például a Subscribe, a Kowalsky meg a Vega, a Csík zenekar meg a barátaik, Intim Torna Illegál, Korai Öröm, a Heaven Street Seven, a Colorstar, a 30Y, a Zanzibár, a Magna Cum Laude, a Belmondo, az Edda, a Beatrice, az Anima Sound System, a Road, a Blind Myself, a Hétköznapi Csalódások, Ganxta Zolee és a Kartell, a Watch My Dying, a Nevergreen, az Alvin és a Mókusok, a Depresszió, az Auróra stb. Pénteken emlékzenekarokat is hallhatunk, például fellép az Alice in Change, a Beatlösz, a Metallicum, a Doors Emlékzenekar stb. Az elektronikus zene megszállottait többféle zeneműfajokat képviselő DJ-k szórakoztatják.

Most is megnyílik a civil falu, ahova különböző szervezetek olyan fiatalokat várnak, akik élhetőbbé szeretnék tenni a környezetüket. Aki pedig simán csak nevetni vágyik, ismert stand up comedysek előadását élvezheti. A „nagy dumások” közül itt lesz többek között Badár Sándor, Beliczai Balázs, Dombóvári István és a Szomszéd néni Produkciós Iroda.