2024. szeptember 3., kedd

A diákok biztonsága a legfontosabb

A szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola együttműködési szerződést írt alá városi szervezetekkel, az erőszakmentes iskoláért

Kilenc vajdasági középiskola közül, a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola az egyik, amelyik részt vesz az UNICEF Erőszakmentes Iskola elnevezésű projektén. Az elmúlt két évben képzések, műhelymunkák, prezentációk, és egyéb programokon keresztül foglalkoztak tanárok, diákok és szüleik az iskolán belüli erőszak témájával. A tanintézmény iskolanapján, Vasić Milica, a projektum koordinátora elmondta, hogy a projektummal nemcsak felhívták a figyelmet erre témára, hanem a bántalmazás felismerésére, és megoldási lehetőségeivel is foglalkoztak.

Az iskolanapon a projektumot új szintre helyezték, szerződést írtak alá a Szerb Köztársaság Oktatási Minisztériumának zombori Közigazgatási Hivatalával, Szabadka Város Tanácsának Sport-, Ifjúsági és Turizmus Osztályával, a Kulturális és Oktatási Osztállyal, a Szerb Köztársaság Belügyminisztériumának szabadkai Rendőrségi Hivatalával, Szabadka Város Szociális és Munkaügyi Központjával, valamint az iskoláskorúak egészségvédelmi rendelőjével. Az együttműködési szerződés célja, a külső védelmi hálózat létrehozása, ezen belül pedig az erőszak megelőzése, felismerése és hatékony kezelése. Ivanovity Erzsébet, az Ivan Sarić Műszaki Iskola igazgatója elmondta, hogy minden szervezetnek és intézetnek, akik középiskolásokkal foglalkoznak, ébernek kell lenniük, és közösen fellépniük a diákok biztonságba érdekében.