2024. július 20., szombat

Jövő vasárnapig, éljenek a könyvek!

Általában 15-25, de több helyen 80 százalékos kedvezményekkel várja a belgrádi könyvvásár a látogatókat

Cikkünkhöz képgaléria kapcsolódik, amely ITT tekinthető meg!

A Goncourt-díjas Mathias Énard, francia író és Vladislav Bajac, szerb író nyitotta meg a hétvégén a 66. Nemzetközi Könyvvásárt Belgrádban. Énard alkalmi beszédében rámutatott, a bombák robbanása és az áldozatok jajveszékelésében, amikor úgy érezzük, reményeink szertefoszlottak és mindenütt jelen van a pusztítás, megnyugtató felfedezni, hogy szavaink még mindig átléphetik a határokat. Kiemelte, a regények és az irodalom megnyitja a gondolatokat. A könyv tudás, gondolat, szabadság.

Több mint négyszáz kiállító várja több, mint egy héten keresztül az olvasás szerelmeseit. A kiadók számos kedvezménnyel készültek. Több kiadványhoz 10-15, de akár 80 százalékos kedvezményes áron is hozzá lehet jutni.

A könyvvásárral párhuzamosan megnyílt az Oktatási Vásár is. Már az első nap az iskoláskor előtti intézmények kerültek előtérbe, amikor a legkisebbek a játékon keresztül szerezhettek új tapasztalatokat.

A Könyvvásár és az Oktatási Vásár idején a belépőjegy 350 dinárba kerül. Amennyiben csoport érkezik, ők 250 (legalább 20 személy) dináros jegyet tudna váltani. A családi belépőjegy 1000 dinár. Azok pedig minden nap szeretnének jelen lenni, 2000 dináros jegyet válthatnak.

A parkolás 150 dinár, a buszok esetében 400 dinár, és ez csak egy órára vonatkozik.

A hétfőt és a keddet a családoknak szentelték, míg a csütörtök a diákok napja, a rendezvényeket is ennek megfelelően állították össze a szervezők.

Nyitókép: Miklós Hajnalka felvétele