2024. július 28., vasárnap

Kétes dicséret

Telefonhívás „üzleti" szándékkal

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség egy olyan jelenségre hívja fel a figyelmet, amelynek sok művelődési egyesület vezetője részese volt az elmúlt napokban:

Az elmúlt héten, napokban – a tavalyi évhez hasonlóan – több magyar művelődési egyesület és intézmény vezetőjét, kapcsolattartóját keresték meg egy szerbiai cég munkatársai, akik az adott szervezetről internetes adatbázisokban könnyen elérhető adatot soroltak fel, illetve azt jelentették ki, hogy a szervezet az eredménymérlege és egyéb tényezők alapján a legjobbak között van Vajdaságban/Szerbiában!

A telefonáló úr vagy hölgy a szervezetet, vezetőségét, tagságát „halálra” dicsérte. Ennek nyomán egy oklevelet/szertifikátumot szeretne megküldeni, valamint egy USB-t is, amelynek révén, annak a szervezet számítógépéhez való csatlakoztatása után, lehetőség nyílik regisztrálni egy honlapra.

Mindezek mellett szükséges volna a telefonáló szervezet részére 18 ezer dinár plusz áfa összeget befizetni.

Mindez, ha nem is átverés, de nincs szüksége egyikünknek sem ilyen jellegű elismerésre, nincs mögötte sem szolgáltatás, de jószándék sem!

A sok dicsérő szó ellenére se fogadják el az „ajánlatukat!” Kérjük, osszák meg az információt környezetükben, kistérségükben, minél több fórumon – áll a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség Facebook-bejegyzésében.